Asayiş
  • 28.2.2017 16:55

Üç öğretmen okulun ikinci katından aşağı atladı

Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yangın tatbikatı gerçekleştirilirken, öğrencilerin gözleri önünde okulun ikinci katından aşağıya açılan hava yastığını atlayan 3 öğretmen yürekleri ağza getirirken büyük alkış aldı.

Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından 28 Şubat Sivil Savunma Günü dolayısıyla yangın tatbikatı gerçekleştirdi. İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan tatbikat, bir kısmı teorik bilgi, bir kısmı da uygulamalı anlatım olmak üzere yaklaşık 1 saat sürdü. Öğrencilere uygulamalı olarak yangın söndürme çalışmasının anlatıldığı tatbikatta, yangın çeşitleri, hangi tür yangınlarda hangi tür tüplerin kullanılacağı ve yangına ne şekilde yaklaşılacağı konularının yanı sıra, söndürme teknikleri ve yangın tüplerinin kullanılışı uygulamalı olarak anlatıldı.

Öğrencilerin gözleri önünde 2'nci kattan atladılar

Yangın tüplerinin kullanılışı uygulamalı olarak anlatılmasının ardından yangın esnasında hava yastığına atlama kısmına geçildi. Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden iki görevli okulun ikinci katından şişirilen hava yastığını atladı. Bu atlamanın ardından okul bahçesine toplananların büyük alkışları arasından Metal Teknolojisi Alanı Öğretmeni Ali Yetkin, Bilim Teknolojisi Alanı Öğretmeni Ali Ocakcı, Makine Teknolojisi Alanı Öğretmeni İrfan Doğan da ikinci kattan hava yastığına atladı. Bu sırada öğrencilerin yürekleri adeta ağızlarına gelirken, atlama sonrası büyük alkış koptu.

Öte yandan Okul Müdürü Yücel Gürsoy, Bilecik Belediyesine bağlı İtfaiye Müdürlüğü ekipleri 28 Şubat Sivil Savunma Günü dolayısıyla okullarında öğrencilere kısmı teorik bilgi, bir kısmı da uygulamalı anlatımdan dolayı teşekkür etti.

Cem Kaan Toka

Güncellenme Tarihi : 28.2.2017 20:15

İLGİLİ HABERLER