Asayiş
  • 10.7.2015 12:01

Uçağı denize indiren pilot faciayı önledi

Uçağı denize indiren pilot faciayı önledi - Tıkla İzle

Kaza, Çarşamba ilçesi Yalı Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun-Çarşamba Havaalanıı'ndan Ordu-Giresun Havalimanı'na gitmek üzere kalkış yapan İstanbul Havacılık Kulubü'ne ait pilot Semih Güleçyüz'ün kullandığı tek motorlu TB-10 tipi uçağın kalkıştan kısa bir süre sonra motoru durdu. Pilot, Yalı Mahallesi'nden teğet geçerek yaklaşık 155 litre akaryakıt bulunan uçakla denize zorunlu iniş yaptı. Uçakta bulunan 2'si çocuk 4 kişi kazayı yara almadan atlattı. Kazazedeler helikopterle uçaktan alınırken, uçağın denize inmesiyle büyük bir facia da önlenmiş oldu.

Yalı Mahallesi Muhtarı Selami Şahin, hem uçaktakilerin hem de mahalle halkının faciadan döndüğünü söyledi. Muhtar Şahin, "Motorunda olan aksaklık ve arıza nedeniyle evlerin üzerinden pilotun da büyük ustalığıyla kuyruk tarafı karada şekilde uçak denize iniş yaptı. İçinde 2'si çocuk 4 kişi vardı. Yara almadan kazayı atlattılar. Helikopter hemen gelip uçaktakileri karaya çıkarttı. Uçağın denize iniş yaptığı yerin 200 metre yanı yerleşim birimi ve mahallemiz. Uçak mahalleye düşmüş olsaydı içindeki yakıtı da düşünürken hem uçaktakiler hem de mahalledekiler faciadan dönmüş oldular" dedi.

Denize düşen uçak vinçle taşındı

Samsun'da kalkıştan kısa bir süre sonra motoru arızalanan ve denize düşen uçak, kurtarma çalışmasının ardından vince yüklenerek teknik inceleme yapılmak üzere götürüldü.

Denize düşen uçak vinçle taşındı deniz,vinç

 

Denize düşen uçak vinçle taşındı - Tıkla İzle

Kaza, Çarşamba ilçesi Yalı Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun-Çarşamba Havaalanıı'ndan Ordu-Giresun Havalimanı'na gitmek üzere kalkış yapan Türk Hava Kurumu (THK) İstanbul Havacılık Kulubü'ne ait pilot Semih Güleçyüz'ün kullandığı tek motorlu TB-10 tipi 1990 model uçağın kalkıştan kısa bir süre sonra motoru durdu. Pilot, Yalı Mahallesi'nden teğet geçerek yaklaşık 155 litre akaryakıt bulunan uçakla denize düştü. Uçakta bulunan 2'si çocuk 4 kişi kazayı yara almadan atlattı. Kazazedeler helikopterle uçaktan alınırken, uçağın denize inmesiyle büyük bir facia da önlenmiş oldu.

Ankara'dan gelen Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı Kaza Araştırma İnceleme Kurulu yetkilileri uçakta incelemelerde bulundu. Uçağın önce içindeki 155 litre akaryakıtı güvenlik bir şekilde boşaltılarak tahliye edildi. Ardından vinçle bulunduğu yerden karaya çekilerek her iki kanadı da söküldükten sonra vince yüklendi. Uçak, daha sonra kazanın sebebiyle ilgili teknik incelenme yapılmak üzere karayolu ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ballıca Havacılık Kampüsü'ne götürüldü.

MUAMMER AY-KENAN AKYÜZ

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:26

İLGİLİ HABERLER