Gündem
  • 3.12.2004 00:06

ÜLKÜCÜLER ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NE YÜRÜDÜ!..

UĞUR ALICI
ANKARA  - Ankara Ülkü Ocakları'na bağlı bir grup, ABD Büyükelçiliğine yürüyerek, hükümeti ve ABD'yi protesto etti.


Ankara Ülkü Ocakları, bu akşam, merkezi ABD'de bulunan Ortodoks Patrikhane Temsilcileri Ulusal Konseyi'nin ABD'nin Ankara Büyükelçisi Eric Edelman onuruna verdiği resepsiyona Patrik Bartholomeus'u 'ekümenik' sıfatıyla ağırlıyor olmasını protesto ederek, elçilik binasına yürüdüler.

Polisin son anda haberdar olarak alarma geçtiği protesto gösterisinde Ülkücüler, atılan sloganlar ve taşınan dövizlerle birlikte Tunus Caddesi'nden ABD Büyükelçiliği'ne kadar yürüdüler. Polis, Ülkücüler'in ABD Büyükelçiliği önüne geçmelerine izin vermedi. Ülkücü grup, ABD elçiliğine yakın bir noktada durduruldu. Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Nuri Alıcı, burada yaptığı basın açıklamasında ABD Büyükelçisi Edelman'ın Türkiye Cumhuriyeti kanunları kapsamında olup olmadığını sordu. Edelman'nın bu girişimiyle ABD-Türkiye ilişkilerine zarar verdiğini açıklayan Başkan Alıcı, "Edelman'ın tavrı, sömürge valisi üslubudur" dedi. Edelman'ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin uluslararası antlaşmalardan doğan haklarını ve hukukunu ihlal ettiğini belirten Alıcı, "Fener Rum Patriği, Türkiye'de yaşayan Rum Ortodoks vatandaşlarının başpapazıdır. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabidir. Kanunla verilmeyen bir kimliği kullanmakta ısrar etmesi suçtur" diye konuştu.

"Bozkurtlar burada hainler nerede" şeklinde sloganlarla konuşması kesilen Alıcı, AK Parti Hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin onurunu korumadığını ileri sürerek, Başbakan'ın ve hükümetin bu olaya neden suskun kalarak, hiçbir girişim ve açıklama yapmadıklarını sordu. Başbakan Erdoğan'ın söz konusu sıfat nedeniyle kanuni bir soruşturma açıp açmayacağının da merak edildiğini kaydeden Alıcı, Başbakan Erdoğan'ın da bu duruma sessiz kalması nedeniyle suç işlediğini ifade etti. Alıcı ayrıca, 'ekümenik' sıfatıyla Türkiye'de resepsiyona davet edilmesine göz yumulmasının altında Başbakan Erdoğan'ın "ne pahasına olursa olsun" mantığıyla AB'ye girmek için kapalı kapılar ardından kimsenin bilmediği vaatlerde bulunup bulunulmadığının da merak edildiğini söyledi.


Yapılan açıklamaların ardından Başkan Alıcı, ülkücülere hitaben "Türkler asker doğar, asker ölür" diyerek, topluluğu hazır duruşa sokarak, İstiklal Marşı okundu. "Bir gece ansızın gelebiliriz" şeklinde sloganlar ve marşlar okunarak, protestocular, Başkan Alıcı'nın "Buzkurt gibi geldiniz, Bozkurta yakışır şekilde dağılın" emriyle olaysız bir şekilde eylem sona erdi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:23

İLGİLİ HABERLER