Gündem
  • 31.8.2020 13:07

Ülkücüler Paris'te gösteri yapan Ermenilere meydan dayağı attı

Habervitrini son dakika haberi.. Türk milliyetçileri Fransa'da Ermeni protestocuları önce uyardı dinlemeyince aralarına dalıp meydan dayağı attı.

Large protest organized by Armenian community outside Azerbaijani Embassy  in France | Artsakhpress.am | Independent information agency of Artsakh

Fransa'da çok sayıda Ermeni yaşıyor. Bu Ermeniler zaman zaman sokaklara inip Türkiye aleyhinde gösteriler yapıyorlar. Bu gösterilerde Türk bayraklarını yakıyorlar.
Fransa'nın Le Parisien gazetesi, Fransa'nın Decines kentinde Fransız-Ermeni protestocular ile Türk milliyetçileri arasında son zamanlarda yaşanan çatışmalar ve bunların sonuçlarını yansıtan bir haber yayınladı.

France Approves Halfway Armenian Genocide Bill - Novinite.com - Sofia News  Agency
Gazetenin haberinde;  24 Temmuz'da bir yürüyüş sırasında Fransız-Ermeni göstericiler Türk milliyetçilerinin hışmına uğradı. Etkinlik sırasında Türk bayrağı taşıyan birkaç düzine silahlı ülkücü genç, Türkiye'ye küfreden Ermeni  göstericilere saldırarak dayak attı.
Saldırının failleri kendilerini Türk milliyetçisi Bozkurtlar örgütü üyesi olarak tanıttı.

Armenian Genocide Vote: Turkey Withdraws Ambassador from France - DER  SPIEGEL
Olaydan sonra haklarında ceza davası açılan dört tutuklu bulunuyor ve organizatörleri Ahmet Çetin 17 Eylül'de yargılanacak.

HABERVİTRİNİ ÖZEL HABERİDİR

Güncellenme Tarihi : 31.8.2020 13:16

İLGİLİ HABERLER