
ULUSLARARASI ŞAMPİYONADA TÜRK GÜREŞÇİLER MADALYAYA DOYMADI!.
10. Uluslararası Gençler Şampiyonlar Güreş Turnuvası sona erdi. Grekoromen, serbest stil ve bayanlarda takım halinde birinci olan Türkiye, müsabakaların son gününde 3 altın madalya kazandı.Atatürk Spor Salonu'ndaki müsabakaların son gününde serbest stil ve grekoromende 60 ve 84 kilolar ile bayanlar 51 kiloda müsabakalar yapıldı.
Grekoromen stil 60 kiloda Kazak rakibi Ahmat Kebispaev'i 5-2 ve 4-0'lık setlerle 2-0 yenen Rahman Bilici, altın madalya kazandı. Üçüncülüğü Kazakistanlı Sagi İsaev ile Azerbaycanlı Hacixan Mustafayev paylaştı.
Grekoromen stil 84 kilo finalinde Özmen Uzun, Gürcü rakibi Serco Ninua'ya 2-0 ve 7-3'lük setlerle 2-0 yenildi. 84 kilo üçüncülüklerini ise Gürsel Özkaya ile Sadık Keskin paylaştı.
Serbest stil 84 kilo mücadelesinde Naim Köten, Yunan rakibi Tsira Hidis'i 2-0'lık setlerle yenerek, altın madalyaya ulaştı. Üçüncülükleri de Uğur Kabakçı ile Ahmet Binici elde etti.
Serbest stil 60 kilo mücadelesinde İshak Cabas, Rus güreşçi Nikolay Leontev ile üçüncülüğü paylaştı. Bu sıklette birinciliği Rusya'dan Timur Pesterev, ikinciliği Inokentiy Inokentiev elde etti.
Bayanlarda ise Tunuslu rakibi Naziha Hanza'ya yenilen Burcu Kebiç ikinci oldu. Üçüncülükleri Dilek Atakol, Kazak Natalia Rishkov ile paylaştı. Bayanlar 72 kiloda karşısına rakip çıkmayan Esra Kesin de birinci sayıldı.
Takım sıralamalarında ise Türkiye, Grekoromende 67 puanla birinci oldu. Türkiye'yi 52 puanla Kazakistan, 47 puanla Azerbaycan izledi. Serbest stilde Türkiye 73 puanla birinci, Rusya 60 puanla ikinci Gürcistan 51 puanla üçüncü oldu. Bayanlarda da Türkiye 78 puanla birincilik, Macaristan 26 puanla ikincilik Kazakistan 25 puanla üçüncülük elde etti.
ANTRENÖRLER
Grekoromen güreş milli takımı antrenörü Hasan Arı, turnuvanın 1 ay sonra yapılacak Avrupa Şampiyonası için hazırlık niteliğinde olduğunu belirtti. Müsabakalara 11 ülkenin katıldığını kaydeden Arı, sonuçlardan memnun olduklarını ifade etti.
Bayan güreş milli takımı antrenörü Uğrun Perçin ise müsabakalarda sporcularının istedikleri dereceleri elde ettiğini ve iddialı olduklarını kaydederek, ''Bayan milli takımımız her geçen gün daha iyi başarılara imza atıyor. 26 Haziran'da Sırbistan'da yapılacak Avrupa Şampiyonasında da 'Ata sporumuzda bayanlar da var' dedirteceğiz'' şeklinde konuştu.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:45