Gündem
  • 29.6.2014 00:00

'Ümmeti parçalamaya çalışanlara karşı dik durmalıyız'

Başbakan Erdoğan, Ramazan ayının ilk iftarını İstanbul’da Birlik Vakfında düzenlenen programda açtı. Buradaki konuşmasında, Ramazan ayının insanın kendisini en fazla sorgulaması gereken zaman olduğunu kaydeden Erdoğan, tüm dünyada Müslümanların zor zamanlardan geçtiğini söyledi. Erdoğan, “Irak ve Suriye, tarihin en zor süreçlerinden geçiyor. Burada kimse kimseyi sorumlu tutmasın. Herkesin kendi kendini sorgulaması gerekir. Bazı zavallılar çıkıyor, üzerine bombaları bağlıyor. Sonra camiye gidiyor, tekbir getirerek bombayı patlatıyor. Bunu da kendi inançları doğrultusunda yaptığını söylüyor. Kendilerine en basit en temel soruları soramayanlar kardeş katletmeyi meşrulaştırmaktadır” diye konuştu.
Kendi nefsini terbiye edemeyenlerin, dünyaya istikamet çizemeyeceğini belirten Başbakan Erdoğan, “Bugün neye sahipsek bizden öncekilerin fedakarlıklarının sayesinde sahibiz. Bizden sonrakilerin de sahip olacakları sizin fedakarlıklarınızla olacaktır” dedi.
Zor durumdaki Müslüman ülkelerin Türkiye’yi umut olarak gördüğünü ve bunun kendilerine bir mesuliyet yüklediğini ifade eden Erdoğan, “Ümmetin parçalanması için gayret edenlere karşı dik durmaya mecbur olduğumuzu hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:48

İLGİLİ HABERLER