
Ünal Aysal'dan transfer müjdesi!..
Sarı kırmızılı kulübün başkanı Ünal Aysal, birçok konu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Galatasaray Kulübü'nün aylık olağan divan kurulu toplantısı yapıldı.
Divan toplantısı, Galatasaray Futbol Takımı'nın Spor Toto Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlaması dolayısıyla Florya Metin Oktay Tesisleri Basketbol Salonu'nda gerçekleştirilirken, toplantıda şampiyonluk kupası da sergilendi.
Toplantıda, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ile birlikte yönetim kurulu üyeleri Ali Dürüst, Adnan Öztürk, Semih Haznedaroğlu, Necati Demirkol, Aka Gündüz Özdemir, Sedat Doğan ve Ahmet Ocaklı hazır bulundu.
Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, toplantının başlangıcında üyelere Tüzük Tadil Komisyonu'nun çalışmaları hakkında kısa bilgiler verdi.
Futbol ekibine başarı beratı verildi
Spor Toto Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlayan ve sarı-kırmızılı ekibin toplamda 18. şampiyonluğunu elde etmesine katkı sağlayan futbol şubesi, divan kurulu tarafından onurlandırıldı.
Futbol şubesi yöneticileri Abdurrahim Albayrak ile Ali Gürsoy'la birlikte Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, yardımcı antrenörler Ümit Davala ve Hasan Şaş için divan başarı beratı hazırlandı.
Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın annesinin cenazesine katılacak olmaları nedeniyle toplantıda yer alamayan Abdurrahim Albayrak ve Ali Gürsoy'un başarı beratlarını, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, kulüp ikinci başkanı Ali Dürüst'e takdim etti.
Sarı-kırmızılı takımın teknik ekibi Fatih Terim, Ümit Davala ve Hasan Şaş'a başarı beratlarını veren Ünal Aysal, daha sonra onlarla fotoğraf çektirdi.
Aysal, 390 gününü değerlendirdi
Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, toplantıda yaptığı konuşmada, görevdeki 390 gününü değerlendirirken, üyelere geleceğe dönük çalışmalarını anlattı.
Göreve geldiklerinde, acilen yapılması gerekenlere yöneldiklerini belirten Aysal, ''Hiçbir mülkümüzü satmadık. Mümkün olduğu nispette gelir üreten projelere dönüştürme kararı aldık. Hem içte hem dışta usta bir itfaiyecilik gerektiren durumlarla mücadele ettik. Tam evdeki sorunları halletmeye başlamışken, bu kez dışarda başka büyük bir yangınla, yani '3 Temmuz' süreciyle karşılaştık. Şampiyonluk bizim için çok önemliydi, bu kilidi açamasaydık, usta itfaiyecilik yeterli olmayabilirdi'' dedi.
Drogba konusu
Sezon başında medyada ''Drogba'yı alamamış başarısız bir başkan olarak'' tescillendiğini kaydeden Aysal, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde önemli bir değişim yaptıklarını ifade ederek, ''Florya ile ilgili ilk fikrim, 'Buraya hangi hoca girerse girsin, bir asit fıçısına girmiş gibi kemikleri çıkar' izlenimi olmuştu. Bugünkü durumu mevcut ekibin gece gündüz çalışmasına borçluyuz'' diye konuştu.
Aysal, mali yönden iyi durumda olduklarını belirterek, ''Hedeflerimizin ilk aşamasını tamamladık. Borçlarımızda hızlı azalma göreceğiz. 2013 Mali Kongresi'ne 3'te 1'ine inmiş bir borç stoku ile girebileceğiz. Dikkatli bir şekilde bu hedefe ilerliyoruz'' dedi. Aysal, UEFA mali kriterlerine de uyum sağladıklarını dile getirerek, bu konunun kulübün geleceği için önemli olduğunu kaydetti. Aysal, ''Geçtiğimiz günlerde 3 güzide kulübümüzün başına gelenler, Galatasaray için bir korku sebebi değildir. İçiniz rahat olsun'' dedi.
Taraftarların kombine biletlere olan ilgisine dikkati çeken Aysal, mevcut kombineler dışında 4 bin 500'e yakın yeni satışın kısa sürede olduğunu, yakın dönemde tüm kapasiteyi kombine olarak satabileceklerini düşündüklerini vurguladı.
Üyelere mangal partisi
Toplantıya katılmaları için Taksim'den otobüslerle Florya Metin Oktay Tesisleri'ne getirilen üyeler için toplantının ardından barbekü partisi düzenlendi.
TRANSFERLER
Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, transferde aceleci davranmadıklarını belirtirken, en iyi oyuncuları kadroya katabilmek için çaba sarf ettiklerini söyledi.
Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen Galatasaray Divan Kurulu Toplantısı'nın sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aysal, transfer çalışmalarına değindi.
Daha önce 25 Haziran'a kadar transferlerin tamamını gerçekleştirmek istediklerini söylediğini hatırlatan Aysal, ''Programımız bu yönde. Çalışmalar yapılıyor ama fazla aceleci değiliz. Bu dönemde oynanan maçlarda her gün, izlediğimiz oyunculardan daha iyisini görme imkanına da sahip oluyoruz. Galatasaray en iyisiyle yetinmek zorunda. Hedeflerimiz büyük. Hedefimiz Avrupa'da kalıcı olmak, sürekli başarıyı yakalamak. Bunun için de kalıcı, yaş ortalaması düşük, dinamik bir takım kurgulamaya çalışıyoruz. Aceleci de değiliz'' dedi.
''Yıldız transferlerimiz olacak''
Aysal, özellikle kombine biletlere taraftarların gösterdiği ilgi vurgulanarak, yıldız futbolcu transferi olup olmayacağının sorulması üzerine, ''Yıldız transferlerimiz olacak. Bu kaçınılmaz bir şey. Her takımın yıldızları olur. Bizim takımımızın yıldızları var ama başka yıldızları da olmak zorunda. Takım derinliğini yaratmaya çalışıyoruz. Geçen sene şanslıydık, sadece ligde oynadık. Türkiye Kupası'nda yarı yolda kaldık. Bu sene 3 kulvarda oynamak zorundayız ve hepsi için de yeterli insan gücümüzü, enerjimizi hazır tutmamız gerekiyor. Takımdaki kaliteli oyuncu sayısının artması lazım'' diye konuştu.
Transfer çalışmalarını bu sezon biraz daha kapalı yaptıklarını dile getiren Aysal, ''Bu sene biraz daha kapalı çalışmayı tercih ettik. Geçen sene daha açık çalışıyorduk. Hangi oyuncuya gitseniz 3-4 takım daha peşinizden geliyor. Lüzumsuz yere fiyatları artıyor. Oyuncuyu kaybediyor, hedeflerden uzaklaşıyorsunuz. Bu sene kendi içimizde biraz daha iyi organize olduğumuzu söyleyebiliriz'' dedi.
Burak Yılmaz ve Amrabat yorumu
Trabzonspor'dan ayrılması beklenen Burak Yılmaz ve Kayserispor'daki geleceği merak konusu olan Amrabat'la ilgili yöneltilen sorular üzerine Aysal, şunları söyledi:
''Gol kralı olmuş bir forvete tüm takımların talip olması gerekir, Galatasaray da dahil. İnkar etmenin gereği yok ancak biz bundan evvel de etik olarak kendi kurallarımızı tekrarladık. Trabzonspor'un vermediği, en azından Galatasaray'a vermek istemediği bir oyuncuya talip olmak bizim için zor. Reddedilmeyi sevmeyiz, Galatasaray'a reddedilmek de yakışmaz. Amrabat için de şahsi hiçbir girişimim olmadı. Kayserispor'un satmak istemediği bir oyuncuya talip olmam. Satmak isterlerse talip oluruz. İyi bir oyuncu ve Galatasaray'a da uyabileceğini tahmin ediyoruz.''
Milito ve Demba Ba
Aysal, transfer gündemindeki Diego Milito ve Demba Ba isimlerine ilişkin, ''İkisi de çok iyi oyuncu ama Milito'nun biraz yaşı ilerlemiş gibi geliyor. İyi etüt edilmesi lazım. Teknik kadrolarımız inceler. Onlardan bana bir öneri gelirse olumlu değerlendiririm ama bugüne kadar her iki oyuncu için de teknik ekibimizden bir istek gelmedi'' dedi.
''Kulüpler Birliği'nin içi doldurulmalı''
Kulüpler Birliği'nin dün Ankara'da yapılan genel kurulu ve Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal'ın başkanlığa seçilmesiyle ilgili olarak medyaya yansıyan haberlere de değinen Ünal Aysal, kulüplerin tercihleriyle ilgili yanlış anlaşılma olduğunu düşündüğünü söyledi.
Medyaya yansıyan haberlerde, kulüplerin kime oy attıklarıyla ilgili değerlendirmeler olduğunu anlatan Aysal, şöyle konuştu:
''Basında gördüğüm kadarıyla konu yanlış ele alındı. Dünkü toplantıda kapalı bir oylama yapıldı. Büyük takımların 4'ü de aşağı yukarı aynı doğrultuda hareket etti. Hepimiz aynı görüşteydik. Orası demokratik bir seçim ve 18 takım oy veriyor. Halil Ünal, çoğunlukla başkan seçildi. Bu görevi yapabilmek için deneyimi ve kişiliği müsait. Yanlış bir seçim olmadı. Önenli olan kimin seçildiği değil. O göreve gelen başkanlar 1 seneliğine seçiliyor. Kulüpler Birliği, 'bir kasa, bir masa' çalışan bir sistem. Dün orada da anlattım, bu kurumun içini doldurmak lazım. Dünyada benzer kuruluşlar, federasyonlarla beraber el ele çalışan ve kendi içinde yapısı itibarıyla federasyonun görevlerinin büyük bir kısmını icra eden, ağırlığı olan kurumlar. Bizde Kulüpler Birliği sadece parayı paylaşan bir kurum görüntüsünde ve bu yanlış. Süratle onarılması ve düzeltilmesi lazım. Dün bir öneri getirdik, bir arkadaşımız 20 dakikalık sunum yaptı, dünyada nasıl çalışmalar olduğunu ve organizasyon yapılarını anlattı. Kulüplerden destek gördük. İnşallah başkanımız başarılı olur ve kurum, gelecek sene yeni bir yapı içinde Türk futboluna dışarıdaki yapılara paralel hizmet verebilecek düzeye gelir.''
''Acemiliğim bitti''
Ünal Aysal, Galatasaray Kulübü Başkanı olarak 1 yılını doldurduğunu ve acemiliğini attığını da söyledi. Yönetime yönelik eleştirilere bakışını anlatan Aysal, ''Artık acemiliğim bitti. Birinci senemi doldurdum. Bu dönemde şunu öğrendim; basını ve taraftarımızı dinleyeceğiz ama kararı biz alacağız. Çünkü alınan kararın realitesini biz yaşıyoruz. Yöneltilen tüm eleştirileri de saygıyla karşılıyoruz'' şeklinde konuştu.
Türkiye'deki şike soruşturmasıyla ilgili UEFA'nın kararını 20 Haziran'da vereceği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine ise Aysal, bu konuyu araştırdığını ancak böyle bir şey olmadığını öğrendiğini belirterek, ''Net teyit edilmiş bir şey değil. Bana uydurulmuş gibi geldi'' ifadesini kullandı.
Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 17:21