Asayiş
  • 29.9.2010 00:12

UTANÇ DAVASINDA GECİKEN KARAR!..

Mardin'de 2003 yılında aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 28 kişinin 12 yaşındaki N.Ç. isimli kız çocuğuna tecavüz ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 28 kişi 20 ay ile 6 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Kamuoyunda 'utanç davası' olarak bilinen N.Ç. davasının karar duruşması Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Davanın 34. celsesine sanıklar katılmazken, N.Ç.'nin avukatları hazır bulundu. İddia makamı önceki celselerde verdiği mütalaasını yenileyerek, 28 sanığın TCK'nın küçük yaştaki kız çocuğunu alıkoymak ve ırza geçmek maddeleri uyarınca 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Sanık ve N.Ç.'nin avukatlarını dinleyen mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından, 28 erkek sanığın 20 ay ile 6 yıla arasında değişen hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, ikisi kadın 4 sanığın olayla ilgili suça ilişkin yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatına karar verdi. Mahkemenin verdiği kararın adil olmadığını savunan N.Ç.'nin avukatı Reyhan Baydemir, "N.Ç.'ye tehdit ve şantajla alıkonularak tecavüz edildi. Ama mahkeme heyeti, alıkoymanın zorla olmadığı kanaatine vardı. Buna zorla olmadı diyemezsiniz. Mahkeme heyeti alıkoymadan cezayı düşürdü. Sadece ırza geçmekten ceza verildi. Sanıkların çoğuna indirim uygulandı. Sözde N.Ç'nin rızası var. Irza geçmenin rızası olabilir mi. Karar adil ve hak edilen bir karar değil. Sanıkları rahatlatan, adalet duygusunu sarsan bir karar. Sanıklardan bir kısmı olayın açığa çıktığı tarihte tutuklandığı için cezaevine girmeyecek" dedi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 2003 yılında 12 yaşında olan N.Ç., 28 kişinin tecavüzüne uğradı. N.Ç.'nin ailesinin şikayeti üzerine tecavüzle ilgili aralarında yüzbaşı, kaymakamlık yazıişleri müdürü, ilköğretim okulu müdür yardımcısı ve mahalle muhtarının da bulunduğu 32 sanık hakkında dava açılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 03:15

İLGİLİ HABERLER