Asayiş
  • 30.4.2013 11:46

Uzun namlulu silahlarla kuyumcu soygunu

Adana’da kar maskeli 5 kişi, uzun namlulu silahlarla ve tabancayla kuyumcu soyarak 1 kilo altını çalıp kaçtı. Polis yaptığı çalışmada, olaya karıştığı ileri sürülen 5 kişiyi gözaltına aldı.
İddiaya göre, Karasu Kavşağı olarak bilinen yerde bulunan Miran Kuyumculuğa saat 09.00 sıralarında, kar maskeli, ellerinde uzun namlulu silah, pompalı tüfek ve tabanca bulunan 4 kişi girdi.
Bu arada kuyumcu Mehmet Miran ise komşusu ile kahvaltı yapıyordu. İçeri giren soyguncular, "Hemen altınları doldurun, kimse sesini çıkarmasın" diyerek silahları doğrultup, altınları almaya başladı. Bu esnada Miran, altınların alınmasına engel olmak isterken, kolundan vuruldu.
Yaklaşık 1 kilo altın alan soyguncular, daha sonra havaya ateş ederek kaçmaya başladı. Tavukçuluk yapan Halil Zincir, bu sırada soyguncuların peşinden koştu ancak, silahları olduğu için geri dönmek zorunda kaldı.
Soyguncular, otomobil içinde kendilerini bekleyen ve gözcülük yapan arkadaşlarının kullandığı araca binerek, olay yerinden uzaklaşmaya çalıştı. Vatandaşın polisi araması üzerine kısa sürede olay yerine gelen ekipler, kaçan zanlıları kovalamaya başladı. Ova Mahallesi’ne gelen zanlılar, ara sokaklara girerek otomobili kilitleyip, kayıplara karıştı. Polis ekiplerinin otomobili bulduktan sonra yaptığı araştırmada, olaya karıştığı ileri sürülen 5 kişi gözaltına alındı.
Yaralı kuyumcu ise, Özel Güney Adana Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Olay anında kuyumcunun yanında olan bir kadın ve erkek de, korku dolu gözlerle olayı polise anlattı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
(İHA)
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:46

İLGİLİ HABERLER