Dünya
  • 30.6.2008 11:06

VAHŞET! 11 AYLIK BEBEĞİN BACAKLARINI KIRDILAR

1980 yılından beri Zimbabve’yi yöneten Robert Mugabe, tartışmalı devlet başkanlığı seçiminin ardından dün bütün itirazlara rağmen resmen göreve başlarken, halkın korku ve şiddet ortamında oy kullandığı ülkeden vahşet haberleri geliyor.

Tek aday olduğu devlet başkanlığı seçiminde, kendisine oy atması için halka şiddet uyguladığı iddia edilen, gayri meşru seçimin galibi Robert Mugabe’nin yandaşları, bir muhalifi cezalandırmak için 11 aylık çocuğunun iki bacağını kırdı. Devlet Başkanı Mugabe’nin adamlarının Mabhena isimli bebeğe işkence edecek kadar gözlerinin dönmesi dünya kamuoyunda endişeleri iyice artırdı.

Zorla devlet başkanı

Muhalefet lideri Morgan Tsvangirai’nin, yandaşlarına karşı şiddet uygulandığı gerekçesiyle bir hafta önce önseçimden çekildiğini açıklamasından sonra yapılan seçimden galip çıkan Mugabe’nin meşru bir hükümetin kurulmasını engellemesi uluslararası kamuoyunu harekete geçirdi. ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, ABD ve İngiltere’nin Zimbabve hükümetine karşı sert önlemler çağrısında bulunulan bir karar tasarısını BM Güvenlik Konseyine sunmaya hazırlandığını belirtti. Afrika ülkeleri ise cezalandırma yöntemine başvurmaktansa, iktidarla muhalefetin müzakerelerini teşvik etmenin tercih edilmesi gerektiği görüşünde.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER