Sağlık
  • 9.4.2021 01:41

Vaka sayısında Dünya 4'ncüsü, açık ara Avrupa 1'ncisi durumundayız

 Koronavirüste Türkiye resmen alarm veriyor.. Vaka sayısı açısından bakılıdğında Türkiye'de inanılmaz bir çıkış yaparak Avrupa'da açık ara birinci, dünyada ise artan şekliyle dördüncü sıradayız.
Bu artış sürdüğünde kısa süre içerisinde dünyada en çok vaka yaşanan ilk 3 ülkeden birisi olmak üzereyiz.
Dün itibarıyla korkutan rakamlar açıklandı. Türkiye 55.950 vaka ve 258 ölüm ile hakikaten çok kötü bir noktaya gitti.
55 bin 950 vaka Türkiye'yi açık ara Avrupa birincisi yaptı. Avrupa'da Türkiye'ye en yakın ülke; 27 bin vaka ile Polanya, 24 bin vaka ile Almanya..
Koronavirüsten kırılan Fransa bile 17 bin vakada.. Rusya bir dönem dünya zirvesine oynuyordu şimdi vaka sayısı 8 bin...
İngiltere7de vaka sayısı 3 bine, İspanya'da 9 bine düştü..
Gelelim dünyaya;
Hindistan 131 bin vaka ile zirvede..
Brezilya 82 bin vaka ile ikinci
Amerika (Gece 2 itibarıyla) 75 bin ile üçüncü
Türkiye 55 bin 950 vaka ile döndürcü sırada..
Bu rakamlar mevcut önlemlerin ne kadar yetersiz olduğunu gösteriyor..

İngiltere; Türkiye'den giden yolcular için de şartlar yenilendi.

İngiltere’nin Türkiye’den gelen yolcular için uyguladığı yeni şartlara, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından paylaşılan ’Covid-19 Tedbirleri Kapsamında Ülkelere Giriş Tablosu’nda’ yer verildi.

SHGM’nin paylaşımında, "Türkiye’den İngiltere’ye gelen 11 yaş ve üstü kişilerin uçuştan önceki 3 takvim günü içinde yapılmış negatif COVID-19 antijen, LAMP, nükleik asit veya PCR test sonucu ibrazı gerekmektedir. 10 günlük karantina uygulanacak. 2’nci ve 8’nci günlerde masrafları kişi tarafından karşılanmak üzere Covid-19 testi yapılacak. Ülkeye girişten önce doldurulacak bir form aracılığı ile karantina oteli ve yapılacak 2 Covid testi için rezervasyon numara bilgileri talep edilecek." denildi.

DAHA ÖNCE 72 SAAT ÖNCEDEN ALINAN PCR TESTİ YETERLİYDİ

İngiltere daha önce Türkiye’den gelen yolcular için kendi beyan edecekleri adreste, bir adres beyan edemezlerse devlet tarafından gösterilecek yerlerde 10 günlük karantina uyguluyordu. 11 yaş üstü yolculardan seyahatlerinden en fazla 72 saat öncesine ait negatif test sonucunu talep ediyordu.

İNGİLTERE’DEN TÜRKİYE’YE HAVAYOLUYLA GİRİŞ MÜMKÜN DEĞİL

Salgın önlemleri kapsamında İngiltere’den Türkiye’ye direkt uçuş seferleri yapılmıyor. İngiltere’den üçüncü ülkelerden son 10 gün içerisinde Türkiye’ye gelen yolcular 10 gün ev karantinasına alınıyor. 7’nci günde PCR testi negatif çıkanların karantinası sona eriyor.

Güncellenme Tarihi : 9.4.2021 23:16

İLGİLİ HABERLER