Medya
  • 5.5.2005 00:23

VAKİT GAZETESİ MUHABİRİ SCHRÖDER'İ ŞOK ETTİ!..

Schröder, Atatürk Havalimanı'nın ardından Balat'ta bulunan Fener Rum Patrikhanesi'ne geldi. Papazlar tarafından kapıda karşılanan Gerhard Schröder, Fener Rum Patriği Bartholomeos ile yaklaşık yarım saat basına kapalı bir görüşme yaptı.

Görüşmenin ardından Bartholomeos, Schröder'i kapıya kadar uğurladı. Çıkışta basın mensuplarına poz veren Bartholomeos ve Schröder, el sıkışarak vedalaştı.
Bu sırada Anadolu'da Vakit Gazetesi muhabirinin, Almanya Başbakanı Schröder'e, ''Mahkeme kararı olmadan gazete kapatan bir ülkenin Başbakanı olmak nasıl bir duygu?' diye Türkçe olarak seslendiği duyuldu.

 
Basın mensuplarının sorularını cevapsız bırakan Gerhard Schröder, kendisine 'fahri doktora' unvanının verileceği Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin Sultanahmet'teki rektörlük binasına doğru hareket etti.

FAHRİ DOKTORA TÖRENİNE ALINMADI
Almanya'da dağıtımına izin verilmeyen Vakit Gazetesi muhabirine Almanya Başbakanı Schröder'e fahri doktora unvanının verildiği töreni izleme izni verilmedi.


Anadolu'da Vakit Gazetesi'nden yapılan açıklamada, Almanya Başbakanı Gerhard Schröder'e fahri doktoraunvanının verildiği töreni izlemelerinin engellendiğini iddia edildi. Gazetenin yazılı açıklamasında, ''Almanya Başbakanı Schröder'in Almanya'da Vakit'e uygulattığı sansürü İstanbul'da da sürdürdüğü'' görüşüne yer verildi. Açıklamada, Sarı Basın Kartı sahibi Anadolu'da Vakit muhabiri Kenan Kıran'ın, Marmara Üniversitesi'ndeki fahri doktora törenine,
''Patrikhane'deki törende soru sorulmasının rahatsızlık oluşturduğu'' gerekçesiyle, Alman heyetinin isteği doğrultusunda alınmadığı kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:02

İLGİLİ HABERLER