Yeni öğretmenlerin and içerek görevlerine başladığı törende bazı emekli öğretmenlerde göz yaşlarına boğuldu.
Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençleri yetiştiren öğretmenler bugün kendileri için adanan 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyor.
Kutlamalar kapsamında Kadıköy'deki Zübeyde Hanım Öğretmenler Evinde düzenlenen törende duygu dolu anlar yaşandı. Törene İstanbul Valisi Muammer Güler, İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Emekli ve görev başındaki öğretmenlerle yeni göreve başlayacak öğretmenler katıldı.
Törende emekli öğretmenler adına konuşan Altan Kutlu, "Medeniyet bakımından kalkınma öğretmenlerin çalışmasına bağlıdır, unutmayalım ki, milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerimizin elindedir" diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer de konuşmasında, "Usta bir cerrahın neşterinde, bir ressam fırçasında, veya bir hakimin adaletinde hep sessiz ve emeği görülmeyen isimsiz öğretmenlerin alın teri ve emeği bulunmaktadır. Öğretmen dünyada eserlerinde imzası bulunmayan tek sanatkardır" dedi.
Törende bir konuşma yapan İstanbul Valisi Muammer Güler kaymakamlık yaptığı yılları hatırlayarak, "Üstlendikleri görevle her zaman özel ve saygındırlar. Kaymakam olduğum yıllarda köylere giderken, dağ başlarında tek başlarına çok öğretmen gördüm, hepside gencecik öğretmenlerdi. Türk aydınlanma devriminin gerçekleşmesinde, Cumhuriyetin bu günlere taşınmasında herkesin bir payı var ama O öğretmenlerin payı asla unutulamaz. O karanlıklarda, tozlu yolllarda bütün sıkıntılarda fedakarlık gösterdiler" diye konuştu. Vali Güler bu sözlerinin ardından duygulanarak göz yaşlarını tutamadı. Güler'in bu sözleri salondakiler tarafından alkışlarla karşılandı.
Törende bir kız öğrencinin öğretmenler gününe ithafen yazdığı şiiri okuduğu sırada emekli bir öğretmende gözyaşları içinde kaldı. Tören kapsamında göreve yeni başlayacak öğretmenler standa görsel bir şov eşliğinde zeminden ellerindeki Türk bayraklarıyla asansör eşliğinde çıkarken, hep birlikte and içtiler.
And içme töreni ve görsel şov salondakiler tarafından beğeniyle izlenirken tören sonunda eğitim alanında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Yıllardır gençlerin eğitimi için emek veren ve bu sene emekliye ayrılan öğretmenlerede Vali Güler ve Ata Özer tarafından şeref plaketi verildi.