Asayiş
  • 19.8.2009 10:26

VALİ YARDIMCISINA 45 YIL HAPİS

İSTANBUL 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan davanın il duruşmasına “Nitelikli dolandırıcılık, tehdit ve ihaleye fesat karıştırmak” suçlarından 17,5 yıldan 45 yıla kadar hapsi istenen Sakarya Vali Yardımcısı Haluk Nuri Ballı’nın da bulunduğu 40 sanık katıldı.

Adapazarı Şeker Fabrikası’na ait 95 dönümlük arazinin satışındaki usulsüzlük iddiasına yönelik yürütülen soruşturma sonunda İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta tarafından hazırlanan iddianamede, Kendisini ’Derin devlet’olarak tanıttığı iddia edilen Sakarya Vali Yardımcısı Haluk Nuri Ballı’nın Vali Konağı arazisinin satışı sırasında 2 milyon TL’lik dolandırıcılık yaptığı ileri sürüldü. Arazi için 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kızı Zeynep Özal’ın da talip olduğunun belirtildiği iddianamede, çete lideri ile Özal’ın Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda görüştüğü iddia edildi. İddianamede, örgüt yöneticilerinden olduğu öne sürülen Ali Kaplan ve şüphelilerden Mesut Genç’in Fenerbahçe Spor Kulübü’nde yöneticilik yaptığı, zanlıların halen Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı Başkanı Aziz Yılmaz ile geçmişe dayalı dostluklarının bulunduğu belirtildi.

Ali Kaplan ve Özer Şirin’in 141 yıldan 297 yıla kadar hapsi istendi. Sakarya Belediye Başkanı Aziz Duran’ın yeğeni Rıdvan Duran’ın ise 21,5 yıl 57,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Hakkındaki iddiaları reddederek savcılık ve nöbetçi hakimde verdiği ifadeleri kabul eden Vali Yardımcısı Ballı, “10 yıldır bu görevleri yapıyorum. Benim dahi bilemediğim ve algılayamadığım konularda emniyet yetkilileri beni bir çetenin mensubu yaptılar. Ben çete üyesi değilim” dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:39

İLGİLİ HABERLER