Asayiş
  • 17.11.2016 09:39

Van Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon!

Van Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon düzenlendi. Polisin arama çalışmaları devam ediyor. Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya gözaltına alındı.Öte yandan Mardin ve Siirt belediyelerine de kayyum atandı.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ile 4 belediye  yetkilisi, terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör  soruşturması doğrultusunda Kaya ile 4 belediye yetkilisi hakkında gözaltı kararı  verildi. Bunun üzerine Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, eş  zamanlı operasyon başlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kaya ile 4 belediye yetkilisi polis  tarafından gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekiplerinin de katıldığı operasyonda,  şüphelilerin evleri ile belediye hizmet binasında aramaların sürdüğü öğrenildi.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, 7 Haziran 2012'de terör  örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda aralarında partili yöneticilerin de  bulunduğu 12 şüpheliyle tutuklanmıştı. Bu soruşturma kapsamında hakkında Van 1.  Ağır Ceza Mahkemesinde "terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan Kaya, 4  Ocak 2016 tarihinde 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.


 

BAŞKAN KAYA BELEDİYEYE KENDİSİ GELDİ

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında bu sabah saatlerinde polis önce Kaya'nın Halilağa Mahallesi'nde bulunan evine geldi. Evde arama yapıp burada kimseyi bulamayan polisler aramayı tamamlayıp Van Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Belediye Başkanı Kaya da avukatı ile birlikte aramaların yapıldığı Büyükşehir Belediyesi'ndeki makamına geldi. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis makam odasında arama yaptıktan sonra Kaya'yı gözaltına aldı. Van Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Kaya'nın sorgusu sürüyor.

Son dakika: Van Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon!

12 KİŞİ GÖZALTINDA

Bu arada, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Kaya ile birlikte aynı soruşturma kapsamında Erciş ilçesinde 8, Van'da ise 4 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.


 

Güncellenme Tarihi : 17.11.2016 09:44

İLGİLİ HABERLER