Asayiş
  • 18.1.2015 20:09

Vatandaşlar 3 bombacıyı yakaladı

Kasımpaşa’da şüpheli şahıslarla polis arasında yaşanan kovalama sonunda 3 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Polise yardım eden vatandaşlar yakaladıkları şüphelileri koli bandıyla bantladı. Gözaltına alınan şüpheli 3 kişinin cadde üzerine attığı ve bomba imha uzmanı tarafından fünyeyle patlatılan iki poşetin içinde el yapımı patlayıcı olduğu belirlendi.

Olay, Kasımpaşa’da meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, polis şüphelendikleri 3 kişiyi takip etmeye başladı. Polis ile şüpheliler arasında yaşanan kovalama sırasında iddialara göre, şahıslardan biri havaya ateş açtı. Bu sırada şahıslar kaçarken iki adet şüpheli paketi yola fırlattı. Şüpheliler vatandaşlar ve polis tarafından yakalanarak etkisiz hale getirildi. Bunun üzerine polis bölgede yoğun güvenlik önlemi aldı.



Poşetler, bomba imha uzmanı tarafından fünye ile kontrollü şekilde patlatıldıktan sonra, etrafa saçılan parçalar incelenmek üzere Emniyet'e götürüldü. Bomba imha ekiplerinin incelemesi sonucunda, poşetlerin içinde el yapımı, parça tesirli, basınç etkili ve fünye ateşlemeli patlayıcı olduğu tespit edildi.

Gözaltına alınan 3 kişinin de, PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG-H üyesi oldukları öğrenildi. Ayrıca şüphelilerin üzerinden 2 adet tabanca çıktığı belirtildi.

Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülen 3 kişinin sorgusu devam ediyor.

POLİS YARDIM İSTEDİ BİZ DE BANTLADIK

Yaşanan olay sırasında şüphelilerin yakalanması için polise yardım eden bir vatandaş, “Kaçıyorlardı, polis etrafını çevirdi ama hepsiyle mücadele edemedi. Polis vatandaşlardan yardım istedi. Biz de polise yardım edip şahısları yere yatırdık. Koli bandıyla adamları bantladık. İki paket vardı. Paketin üzerinde kablolar vardı” dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:48

İLGİLİ HABERLER