Spor
  • 7.7.2019 16:30

Vedat Muriqi resmen Fenerbahçe'de

Vedat Muriç'in Fenerbahçe'ye maliyeti

Fenerbahçe'nin Rizespor'da Vedat Muriç için 3.5 milyon euro bonservis bedeli, 2 oyuncuyu kiralık 2 oyuncuyu ise bonservisiyle vereceği ifade edildi.

Galatasaray'la girdiği Vedat Muriç rekabetini kazanan Fenerbahçe'nin, Kosovalı futbolcu için ödeyeceği bonservis bedeli belli oldu.

3.5 MİLYON EURO BONSERVİS

Galatasaray'ın teklifinin üzerine çıkan ve 24 yaşındaki futbolcu için 3.5 milyon euro ödemeyi kabul eden Fenerbahçe, ek olarak 2 futbolcuyu kiralık, 2 futbolcuyu da bonservisiyle birlikte Rizespor'a verecek.

Fenerbahçe'nin Vedat Muriç transferini duyururken kullanılan bir ifade dikkat çekti. Sarı-lacivertliler transferin "UEFA transfer prosedürleri çerçevesinde" yapıldığını açıkladı.

Bu açıklama, Fenerbahçe'nin Finansal Fair Play kuralları gereği Vedat'ın bonservisine fazla para veremeyeceği için 4 oyuncuyu Rize'ye gönderdiği şeklinde yorumlandı.

4 OYUNCU GÖNDERİLECEK

Fenerbahçe'nin bonservisiyle vereceği oyuncuların U21 takımından olacağı belirtiliyor. Bu isimleri ise Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal seçecek. Şu aşamada adı geçen isimler Tarık Çetin ve Mahsun Çapkan bonservisiyle birlikte, Oğuz Kağan Güçtekin ve Berke Özer kiralık.

Fenerbahçe'nin transfere dahil ettiği oyuncular Rizespor'la görüşecek. Eğer herhangi bir oyuncu Karadeniz ekibiyle anlaşma sağlayamazsa, takas başka oyuncular üzerinden revize edilecek.

Fenerbahçe, Galatasaray'ın da transfer listesinde olan Kosovalı golcü Vedat Muriqi'yi kadrosuna kattı.

Vedat Muriqi, Rizespor formasıyla toplamda çıktığı 52 maçta 25 gol atarken 11 de asist yaptı.

Fenerbahçe, golcü transferinde mutlu sona ulaştı. Sarı-lacivertliler geride bıraktığımız sezon Rizespor formasıyla dikkat çeken bir performans ortaya koyan Vedat Muriqi ile 4 yıllık anlaşma sağladı.

Fenerbahçe'nin bu transfer için Rizespor'a 4 milyon euro artı 3 ya da 4 oyuncu vereceği ifade ediliyor.

Bilindiği üzere Vedat Muriqi'yi Galatasaray da istemiş ancak teklifi yetersiz bulunmuştu.

Kosovalı futbolcu geride bıraktığımız sezon Süper Lig'de çıktığı 34 maçta 17 gol atarken 8 de asist yapma başarısı göstermişti.

Fenerbahçe resmen açıkladı

Fenerbahçe Kulübü, resmi sitesinden yaptığı açıklamayla Vedat Muriqi'yi transfer ettiğini resmen açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor’da forma giyen Vedat Muriqi konusunda, kulübü ve kendisiyle UEFA transfer prosedürleri çerçevesinde yapılan görüşmeler sonucu anlaşma sağlanmıştır. Yapılacak sağlık kontrollerinin ardından futbolcu renklerimize bağlanacaktır. Önümüzdeki 4 yıl formamızı gururla taşıyacak 1994 doğumlu Kosovalı forvete Türkiye’nin en büyük ailesine hoş geldin diyor; şimdiden Fenerbahçemiz ile nice başarılar diliyoruz.

Güncellenme Tarihi : 8.7.2019 11:44

İLGİLİ HABERLER