Vissel Kobe Başkanı Nakano, ‘‘Japonya'da bir idol’’ dediği, saçlarını samuray gibi uzatacak İlhan'a övgüler yağdırırken, hazırlattıkları yıldız futbolcunun adını taşıyan 2 milyon formayı yakında satışa sunacaklarını söyledi.
2002 Dünya Kupası'nda oynadığı futbol, attığı goller ve ilginç saç stiliyle ünlü İngiliz futbolcu David Beckham'la karşılaştırılan İlhan Mansız, yaptığı transferle de benzer bir yol izliyor. Beşiktaş'tan Japonya'nın Vissel Kobe takımına transfer olan İlhan, tıpkı Beckham gibi atacağı her adımdan para kazanacak.
Vissel Kobe takımının önerdiği cazip transfer teklifini uzun süre düşünen İlhan'ın bir şartı vardı. Futbolun dışında da boy göstermek, 2002'de elde ettiği karizmasından yararlanıp bunu paraya dönüştürmek istiyordu. İlhan'ın Alman menajeri Hollman, şartlarını Japon kulübünün menajerlerini iletti. Pazarlık için Münih seçildi ve iki gün süren görüşmelerin ardından anlaşmaya varıldı.
Samuray tipi saç modeli
İlhan, 5 yıllık imzanın karşılığında alacağı 15 milyon doların dışında, Japonya'da çıkacağı reklam gelirlerinden elde edilecek paranın yüzde 40'ından da yararlanacak.
Buna karşılık Japon kulübünün de bir şartı vardı. İlhan, kestirdiği saçlarını uzatacak ve 2002 Dünya Kupası'ndaki Samuray tipi saç modeliyle futbolseverlerin karşısına çıkacaktı. Taraflar bu konuda da anlaşmaya varınca yıldız futbolcunun Uzakdoğu'ya transferi gerçekleşmiş oldu.
İlhan Mansız'ın menajeri Hollman ile bir görüşme yapan Vissel Kobe Kulübü'nün başkanı Haruo Nakano, ‘‘İlhan gibi dünya çapında bir oyuncu ile anlaştığımız için mutluyuz’’ dedi. Ve şöyle devam etti:
‘‘İlhan Mansız da tıpkı David Beckham gibi Japonya'da bir idol. Giyiminden saç stiline, konuşmasından yürüyüşüne kadar tüm yaptıkları yakından izleniyor.
2 milyon forma hazırlatıldı
Japonya'ya geldiğinde Dünya Kupası'ndaki Samuray tipi saç stiline bürünecek. Çünkü vatandaşlarımız İlhan'ı o şekliyle beğeniyorlar. 2 milyon İlhan Mansız forması hazırlattık. Yakında satışa sunacağız.
Forma satışının yanı sıra diğer ürünlerimizde de İlhan'ın eski saç stiline bürünmesini istiyoruz. Ayrıca Japonya genelinde İlhan fan clubleri kurulacak ve imza törenleri düzenlenecek. Şu anda forvetimizde Miura, Miranda gibi iki starımız var. İlhan forvetimizi renklendirecek.’’
Öte yandan İlhan, ‘Oynayabilirim’ demesine rağmen Lucescu tarafından A.Gücü maçı kadrosuna alınmadı. İlhan, Almanya’ya giderken transferi İMKB’ye bildirildi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 21:35