Yaşam
  • 29.1.2014 13:49

Wilma Elles'ten Almanya'daki Türklere çağrı

KANAL D'de yayınlanan 'Öyle bir geçer zaman ki' dizisinde canlandırdığı 'Caroline' karekteriyle tanınan Wilma Elles, en iyi dizilerin Türkiye'de çekildiğini ve bu dizileri tüm dünyanın izlediğini söyledi.

Almanya'da doğan ve yıllarca oturduğu Köln'e gelen 27 yaşındaki Wilma Elles, Türkiye ve Almanya'daki dizileri karşılaştırdı. Elles, Almanya'da güzel filmler çekildiğini ancak, Türk dizilerinin daha iyi olduğunu anlatırken şöyle dedi:

"Türk dizilerinin hepsi mekanda çekiliyor ve 90 dakika. Burada ise diziler 25 dakika ve film gibi olmuyor. Almanya'da bazı uzun ve kaliteli diziler var. Ama Türk dizilerini bütün dünya izliyor. Örneğin 'Öyle bir geçer zaman ki' 70 ülkede izleniyor. Bu benim anladığım bir başarı ve Türkiye'deki diziler gerçekten güzel."

"KARİYERİMDE ADIM ADIM İLERLEDİM"

Türkiye'de oyunculuğunun zirvesine çıktığını ancak daha önce de Almanya'da oyunculuk eğitimi aldığını belirten Wilma Elles, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Almanya'da birçok projede tiyatro oynadım. 'Öyle bir geçer zaman ki' dizisine başlamadan önce oyunculuk eğitimi alıyordum ve onu bitirdim. Böylece kariyerimde adım adım üst basamaklara çıktım."

"ÇOK TEKLİF ALIYORUM"

Sadece Türkiye'den değil Almanya'daki birçok projeden teklif aldığını belirten Wilma Elles, Almanya'dan da çok sayıda teklif aldığını kendisinin TRT 1'de salı günleri yayınlanan, 'Gurbette aşk' dizinde rol aldığını ifade ederken, "İstanbul'da çekiliyor ama dizi Köln'de geçiyor. İşimden ötürü eskiden beri çok seyahat ediyorum" dedi.

"TÜRKLER'İN ALMANYA'YA UYUM SORUNU YOK"

Elles, bir soru üzerine Almanya'da yaşayan Türkler'in uyum sorunu bulunmadığını ifade ederek şöyle devam etti:

"Türkiye'deki Alman Büyükelçiliği ile uyum konusunda bir proje gerçekleştirdim. Orada Almanya'da yaşayan Türklerin artık çok iyi entegre olduğunu öğrendik. Türkler niye burada uzun süre yaşıyor? Çünkü Almanya'yı seviyorlar. Onun için bence durum gayet iyi. Ben de İstanbul'da çok mutluyum. Bence bütün dünyadaki insanlar aynı. Bu her zaman insanların kendi kaderi. Ama şansı yakalamaları gerekiyor. Bunun için çalışmak lazım. Ben ilk başta Türkçe konuşamıyor kimseyle bağlantı kuramıyordum. Fakat Türkçe öğrendikten sonra daha çok arkadaşım oldu."

ALMANYA'DAKİ TÜRKLER'E SESLENDİ

Dünyaca ünlü isimlerin yer aldığı Lambertz partiye katılmak için Köln'e gelen Wilma Elles, Almanya'da yaşayan Türklere seslenerek, "Ben herkesi kalpten selamlıyorum. Siz burada Köln'de sıcak bir hava yaratıyorsunuz. Çünkü siz sıcak bir ülkeden geliyorsunuz ve bence bu çok güzel. Alman ve Türk kültürlerinin karışımından harika bir kültür ortaya çıkıyor" dedi.
Mesut ZEYREK/KÖLN, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:05

İLGİLİ HABERLER