Dünya
  • 29.4.2020 16:11

Yahudiler sokağa indi, New York karıştı

New York Belediye Başkanından cenaze töreni tepkisi: Kabul edilemez!

Hundreds of people gathered in Williamsburg, Brooklyn, for a massive funeral Tuesday evening

Koronavirüs salgının en ağır şekilde hissedildiği ülkelerin başında Amerika Birleşik Devletleri geliyor. ABD'nin Koronavirüs merkezi ise New York. Öte yandan New York'ta düzenlenen bir cenaze törenindeki görüntüler şoke etti!

ABD'nin New York şehrinde koronavirüsten (Covid-19) hayatını kaybeden Ortodoks Yahudi topluluğunun ileri gelenlerinden Yahudi din adamı Chaim Mertz'i anmak için dün bir araya geldi. İzdahama neden olan ve sosyal mesafe kuralının hiçe sayıldığı cenaze törenine New York Belediye Başkanı New York şehri Belediye Başkanı Bill de Blasio" Bu kabul edilemez. Salgının ortasında böyle cenaze töreni kabul edilemez" diyerek tepki gösterdi. Brooklyn, NY: The funeral was held for Rabbi Chaim Mertz who died from coronavirus

ABD'nin New York şehrindeki Brooklyn bölgesinde yer alan Williamsburg kentinde koronavirüsten (Covid-19) hayatını kaybeden Ortodoks Yahudi topluluğunun ileri gelenlerinden Yahudi din adamı Chaim Mertz'i anmak için dün bir araya geldi.

New York City Mayor Bill De Blasio showed up at the Orthodox Jewish funeral and threatened mourners with arrest for ignoring social distancing rules

CENAZE TÖRENİNDE İZDİHAM

7'den 70'e her yaşta kişinin katıldığı cenaze töreninde sosyal mesafe kuralının uyulmaması, bir çok kişi tarafından tepkiye neden oldu. Cenazeye katılan bazı kişilerin maskesiz olması dikkat çekti.

Shocking photos revealed hundreds of people gathered in the streets to pay their respects to Rabbi Chaim Mertz

"ACINIZI ANLIYORUM AMA, SIFIR TOLERANS"

The mourners were seen crammed in together much closer than the six feet recommended under social distancing guidelines

New York şehri Belediye Başkanı Bill de Blasio sosyal medya hesabından durumun kabul edilemez olduğunu belirterek tepki gösterdi.

Cenaze törenine tepki gösteren De Blasio şu açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: "Williamsburg'de bu gece kesinlikle kabul edilemez bir şey oldu: Salgının ortasında büyük bir cenaze toplantısı.
 

Many people were not wearing face masks at the funeral Tuesday night in Brooklyn

Duyduğumda, kalabalığın dağılmasını sağlamak için oraya kendim gittim. Gördüğüm şey, koronavirüs ile savaştığımız sürece hoş görülmeyecek.Bu son iki ayda çok fazla kaybımız oldu, yas tutmaya içgüdüsünü anlıyorum.

The mass gathering is also a violation of New York Governor Andrew Cuomo's executive order banning non-essential gatherings

Ancak büyük toplantılar sadece daha fazla ölüme ve daha fazla ailenin yas tutmasına yol açacaktır. Buna izin vermeyeceğiz. NYPD'ye tüm şehir için tek bir standarda sahip olması talimatını verdim: sıfır tolerans" dedi.

A spokesperson for the NYPD said officers did not ticket or arrest anybody at Tuesday's funeral

An NYPD officer wearing a mask arrives to try to disperse the crowds Tuesday

Young children were also seen gathered at the funeral - some of them wearing masks

De Blasio slammed the mourners on Twitter calling their actions 'absolutely unacceptable'

ABD'de korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle ölümlerin önüne geçilemiyor. Ülkede korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 59 bin 266'ya, toplam vaka sayısı ise 1 milyon 35 bin 765'e yükseldi.

The mayor went on to send a stark warning to the community that the police will issue summons and even arrest people flouting social distancing guidelines

'My message to the Jewish community, and all communities, is this simple: the time for warnings has passed,' de Blasio wrote on Twitter

Güncellenme Tarihi : 30.4.2020 10:19

İLGİLİ HABERLER