Asayiş
  • 25.10.2022 16:14

Yakalanan FETÖ'cüler savunmasında aynı ifadeyi verdi

FETÖ’nün mali yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda örgüt üyelerine kuryelik yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan bazı şüphelilerin; “Sokakta karşılaştığım ak sakallı bir adam, yardıma muhtaç ailelere göndermem için bana para verdi” diye ifade vermesi pes dedirtti.

Adana'da terör örgütü FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik düzenlenen 'Gazi Turgut Aslan' operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. Gözaltına alınan 35 kişiden 9'unun tutuklandığı operasyonda zanlıların paraları PTT ATM'si üzerinden kartsız işlem ile örgüte yönelik operasyonlarda gözaltına alınıp tutuklanmış ve etkin pişmanlıktan yararlanmamış kişilere ve ailelerine gönderildiği belirlendi.

Bazı şüphelilerin; "Sokakta karşılaştığım ak sakallı bir adam, yardıma muhtaç ailelere göndermem için bana para verdi. Nedenini sormadım" ve "Tanımadığım bir kişi telefonla arayıp, yardım etmek istediği aileler olduğunu söyledi. Daha sonra da bana parayı gönderdi. Ben de bana söylediği kişiye bu paraları gönderdim" diye ifade verdiği öğrenildi.

GAZİ TURGUT ASLAN OPERASYONU

FETÖ/PDY'nin güncel yapılanması, yeni eleman temini ve finans kaynaklarının deşifresine yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı ilgili daire başkanlıkları ile Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) koordinesinde yürütülen 'Gazi Turgut Aslan Operasyonu' kapsamında, Adana'da da çok sayıda adrese baskın yapıldı. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 aylık teknik ve fiziki takibin ardından haklarında yakalama kararı çıkarılan 5'i kadın, 35 şüpheliyi gözaltına aldı. Adreslerdeki aramalarda koltuk döşemeleri ve masa çekmecelerine gizlenmiş 7 bin 720 Euro, 22 bin 400 Dolar, 251 bin 960 TL ile 100 gram has altın ele geçirildi.

Güncellenme Tarihi : 25.10.2022 16:16

İLGİLİ HABERLER