Gündem
  • 5.10.2022 15:53

Yalancı Kılıçdaroğlu!.. AK Parti'nin başörtüsü teklifini geri reddetti

CHP'den 'başörtüsü' teklifine yanıt

CHP'nin Meclis'e sunduğu 'başörtüsü teklifi'ne tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''Anayasa'' çağrısına grup başkanvekili Özgür Özel'den yanıt geldi. Özel, ''Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak'' dedi.

ÖZGÜR ÖZEL: ANAYASA DEĞİŞTİRECEK HALİMİZ YOK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması biter bitmez Twitter hesabından bir paylaşım yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Erdoğan'ın tarihi teklifiyle ilgili "Meclis'e sunduğumuz kanun teklifimiz AK Parti'de rahatsızlık oluşturdu. Desteklememek için anayasa değişikliği önerip başka değişiklikler için fırsat kolluyorlar. Her gün anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok. Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak!" ifadelerini kullandı.

CHP'NİN 'HAYIR' CEVABINA ERDOĞAN'DAN TEPKİ: OLACAĞI BUYDU!

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan'a Özgür Özel'in cevabı soruldu. Erdoğan, "Olacağı buydu zaten. Bunlar dürüst değil" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yasak düzenlemeyle istediklerine göre, zaten yasal düzenlemeye gerek yok. Zaten yasal teminat altında. Dürüstten anayasa teminatı altına alalım. Bunun hak ve özgürlükler çerçevesinde samimi şekilde…
Ülkenin tüm kurumlarını alacak şekilde şu anda adalet, anayasa komisyon üyelerini çalıştırıyorum. Teklifimizi Meclis’e getireceğiz. O ne yapacak? Desteklemeyecek"
 ifadelerini kullandı.

AKBAŞOĞLU: KİMİN TAKİYYECİ OLUDĞUNU MİLLETİMİZ GÖRECEK

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu da CHP'nin teklifi reddetmesine tepki göstererek, "Kimin samimi kimin ise takiyyeci olduğunu aziz milletimiz bir kez daha görecek" dedi.

 

 

Güncellenme Tarihi : 5.10.2022 16:03

İLGİLİ HABERLER