Gündem
  • 3.8.2021 15:01

Yangın yazlık siteleri sardı

Manavgat ile başlayan, Marmaris, Köyceğiz, Bodrum, Isparta, Denizli, Aydın Mersin, Adana gibi birçok ilde görülen orman yangınlarının büyük bir bölümü kontrol altına alınırken, devam eden yangınlara müdahaleler son hızıyla devam ediyor. Yangın özellikle Muğla ve Antalya'da etkili olurken, Manavgat Gündoğmuş'taki alevler korkutucu seviyelere ulaşmış ve bölgenin tahliye edilmesine karar verilmişti. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli son dakika açıklamasında Türkiye genelinde birçok yangının söndürüldüğünü açıklarken Orman Genel Müdürlüğü 145 yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Bodrum Yeniköy'de ise rüzgar alevlerden yana. Vatandaşa tahliye çağrıları yapıldı. İşte yangınlarda son durum...

Devam eden yangınlarla ilgili son durum bilgisini Tarım Orman Bakanı Bekir Pakdemirli paylaştı. Pakdemirli Manavgat ve birçok nokta için yaptığı son dakika açıklamasında kontrol altına alınan yangınlarla ilgili yeni bilgileri paylaştı. Isparta, Muğla ve diğer birçok noktada da devam eden yangınlar vardı. Bunlarla ilgili bilgiler anbean takip ediliyor.

Birçok noktada yangınlar kontrol altına alınıp söndürüldükten sonra soğutma çalışmaları başlarken Bodrum Yeniköy'den tedirgin eden bir haber geldi.

 

BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN 'ISPARTA YANGINI' AÇIKLAMASI:

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Isparta'nın Sütçüler ilçesine bağlı Çandır Köyü'ndeki orman yangınına 6 helikopter, 35 arazöz, 42 itfaiye, 4 ikmal aracı, 41 iş makinesi, 9 su tankeri ve 273 personelle müdahale edildiğini söyledi.

Dün Çandır'da çıkan yangına hızlı bir şekilde müdahale edildiğini aktaran Pakdemirli, şunları aktardı:

"Yazılı Kanyon Tabiat Parkı'nda çıkan yangına 6 helikopter, 35 arazöz, 42 itfaiye, 4 ikmal aracı, 41 iş makinesi, 9 su tankeri, 273 personelle hem Orman Genel Müdürlüğümüz hem de kamu kurumları, belediyelerin ekipleriyle müdahale edildi. Yangının seyri iyiye doğru gidiyor. Akşam saatleri itibarıyla daha iyi durumda olacağına inanıyorum."

Yangınlardan son dakika haberi: Manavgat, Isparta ve Muğla yangınlarında son durum

BAKAN KOCA'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangınlardan etkilenen vatandaşların sağlık durumuyla ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Koca şunları söyledi: Antalya'da 598 hastamızı tedavilerini tamamlayarak taburcu ettik. Tedavisi devam eden 11 hastamız var. Bölgedeki felakette 7 can kaybımız oldu. 34 Ambulans, 17 UMKE ekibi, 1 mobil komuta aracı, toplam 191 sağlık profesyoneli ile sahadayız.

MUĞLA'DA 271 HASTA TABURCU EDİLDİ

Muğla'da 271 hastamızı tedavilerini tamamlayarak taburcu ettik. Tedavisi devam eden 36 hastamız var. Bölgedeki felakette 1 can kaybımız oldu. 44 Ambulans, 16 UMKE ekibi, 1 mobil komuta aracı, toplam 228 sağlık profesyoneli ile sahadayız.

MANAVGAT: ÇALIŞMALAR SON HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Manavgat'ta şu ana kadar 50 bin hektar alan kül olurken, Marmaris ve Bodrum başta olmak üzere pek çok noktadaki yangınlar nedeniyle de ekipler güçlerini bölerek her yangın ile ayrı ayrı ilgilenmek zorunda kalıyor.

Güncellenme Tarihi : 3.8.2021 15:05

İLGİLİ HABERLER