YANGINA BU DEFA BALIK YERİNE DALGIÇ ATILIYORDU

Hızlı Özet
“Yangın söndürme uçağı gölde ceset arayan dalgıçların yakınına indi”
Bursa Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ve Kurtarma Ekibindeki 3 dalgıç, serinlemek girdiği İznik Gölü'nde kaybolan 40 yaşındaki Adnan İlmaz'ın cesedini ararken, dün öğle saatlerinde Bilecik'in Osmaneli ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale eden uçaklardan biri su almak için İznik gölüne yöneldi. Dipte arama yapan dalgıçların bulunduğu bölgenin yakınına inen uçak, suyu aldıktan sonra tekrar havalanırken, arama çalışmaları botta izleyen kurtarma görevlileri ise kısa süreli panik yaşadı.
Olayla ilgili açıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, dalgıçların arama çalışmaları sırasında Osmaneli'ndeki orman yangınını söndürme çalışmalarına katılan bir uçağın da su ihtiyacını aynı gölden karşıladığını kaydetti. Gölde arama yaparken, bir yangın söndürme uçağının yaklaştığını gören ekiplerin hemen yetkililere haber verdiğini hatırlatan Doğan, "Dalgıçlarımız dipte arama yapıyorlarmış, uçak da arkadaşlarımızın arama yaptığı yerin yanından suyu almış. O anda arkadaşlarımız su yüzeyine yakın olsalardı tehlike yaşayabilirlerdi. Durum fark edilince hemen dipte çalışma yapan arkadaşlarımız bilgilendirilmiş, 177 numaralı hat aracılığıyla uçağın pilotuyla irtibat kurularak `burada ceset araması yapıyoruz' denilmiş. Ondan sonra da bir tehlike yaşanmamış, ama Allah'tan arkadaşlarımız çok tecrübeliler ve şansları da varmış. Şayet derinde arama yapmasalardı, istemediğimiz bir olayla karşılaşabilirdik" dedi.
Bir süre önce de Muğla'nın Milas İlçesi'nde yangın söndürme helikopteri, yanlışlıkla tarla balıkçılığı yapılan havuzdan, iki kez balıklarla birlikte su çekip, alevlerin üzerine bırakmıştı. Milaslı balıkçı Mehmet Kara da bu nedenle zarara uğradığını açıklamıştı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İsrail'den Gazze'ye Hava Operasyonu: Ateşkese Rağmen Can Kayıpları Yaşandı
İsrail ordusunun, yürürlükteki ateşkese rağmen Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında en az 8 Filistinli yaşamını yitirdi, 45'ten fazlası yaralandı. İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, operasyonda Hamas'ın askeri kanadından bir komutanın hedef alındığını duyurdu.

Çin liderinin Trump'a söz ettiği 'Tukidides Tuzağı' nedir?
Antik Yunan'dan miras kalan ve Çin Devlet Başkanı Şi Jinping tarafından Donald Trump'ın ziyaretinde yeniden anımsatılan 'Tukidides Tuzağı' kavramı, yükselen bir güç olan Çin ile mevcut egemen güç ABD arasındaki potansiyel bir çatışma olasılığına işaret etmektedir.

Koç'un Bahçeli'ye verdiği hediyenin değeri şaşırttı! İşte 'Bozkurtlu 5 lira'nın sırrı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabulünde verilen özel hediye gündem oldu. Çerçeve içindeki banknotun, koleksiyon dünyasında büyük değere sahip olduğu ortaya çıktı.

Fransız savunma şirketi Safran ile Baykar arasında stratejik ortaklık anlaşması
Fransız savunma şirketi Safran ile Baykar, “akıllı mühimmatlar ve gelişmiş navigasyon teknolojileri” alanında stratejik ortaklık anlaşması imzaladı.