Gündem
  • 29.6.2007 19:27

YANGINA BU DEFA BALIK YERİNE DALGIÇ ATILIYORDU

BURSA'nın İznik ilçesinde iki gün önce girdiği gölde boğularak can veren Adnan İlmaz'ın cesedinin arama çalışmaları sürerken, dün Bilecik'in Osmaneli ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale eden uçağın su almak için dalgıçların yakınına inmesi paniğe yol açtı. Sudaki 3 dalgıcın dipte olması sayesinde olası bir facianın önüne geçilirken, Orman Bölge Müdürlüğü'yle yapılan telsiz görüşmelerinin ardından gölde ceset arama çalışması yapıldığı belirtilip, uçağın farklı bir noktadan su alması sağlandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ve Kurtarma Ekibindeki 3 dalgıç, serinlemek girdiği İznik Gölü'nde kaybolan 40 yaşındaki Adnan İlmaz'ın cesedini ararken, dün öğle saatlerinde Bilecik'in Osmaneli ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale eden uçaklardan biri su almak için İznik gölüne yöneldi. Dipte arama yapan dalgıçların bulunduğu bölgenin yakınına inen uçak, suyu aldıktan sonra tekrar havalanırken, arama çalışmaları botta izleyen kurtarma görevlileri ise kısa süreli panik yaşadı.

Olayla ilgili açıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, dalgıçların arama çalışmaları sırasında Osmaneli'ndeki orman yangınını söndürme çalışmalarına katılan bir uçağın da su ihtiyacını aynı gölden karşıladığını kaydetti. Gölde arama yaparken, bir yangın söndürme uçağının yaklaştığını gören ekiplerin hemen yetkililere haber verdiğini hatırlatan Doğan, "Dalgıçlarımız dipte arama yapıyorlarmış, uçak da arkadaşlarımızın arama yaptığı yerin yanından suyu almış. O anda arkadaşlarımız su yüzeyine yakın olsalardı tehlike yaşayabilirlerdi. Durum fark edilince hemen dipte çalışma yapan arkadaşlarımız bilgilendirilmiş, 177 numaralı hat aracılığıyla uçağın pilotuyla irtibat kurularak `burada ceset araması yapıyoruz' denilmiş. Ondan sonra da bir tehlike yaşanmamış, ama Allah'tan arkadaşlarımız çok tecrübeliler ve şansları da varmış. Şayet derinde arama yapmasalardı, istemediğimiz bir olayla karşılaşabilirdik" dedi.

Bir süre önce de Muğla'nın Milas İlçesi'nde yangın söndürme helikopteri, yanlışlıkla tarla balıkçılığı yapılan havuzdan, iki kez balıklarla birlikte su çekip, alevlerin üzerine bırakmıştı. Milaslı balıkçı Mehmet Kara da bu nedenle zarara uğradığını açıklamıştı.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:48

İLGİLİ HABERLER