Ekonomi
  • 31.8.2011 15:22

YAPI KREDİ MÜŞTERİLERİ DİKKAT... BU HABERİ OKUMADAN GEÇMEYİN

Yapı Kredi Bankasının, "ATM, POS ve İnternet Bankacılığı" sistemi çöküntüye uğradı. Sabah saatlerinden bu yana süren 'sistem hatası' nedeniyle Yapı Kredi müşterileri, bankacılık işlemlerini gerçekleştiremiyor.

Yapı Kredi'de yaşanan sıkıntının dışarıdan yapılan bir müdahale mi, yoksa 'iç sorun' mu olduğu henüz bilinmiyor. Telefon bankacılığını aramak isteyen müşteriler, bir kaç denemeden sonra ancak müşteri temsilcilerine ulaşma fırsatı buluyor.

TELEFON BANKACILIĞINDAN DA İŞLEM YAPILAMIYOR

Ancak müşteri temsilcisine ulaşmak, yapacağınız işlemlerin karşılanacağını alacağınız anlamına gelmiyor. Bankacılık işlemleriyle ilgili aktarmak istediğiniz sorular, müşteri temsilcileri tarafından geri çevriliyor ve sadece yaşanan sıkıntıyla ilgili bilgi verilebiliyor.

SORUN NE ZAMAN GİDERİLECEK BİLİNMİYOR...

Konuyla ilgili detaylı bilgi almak için ulaştığımız Yapı Kredi müşteri temsilcisi, yaşanan sorunun giderilmesi için uğraşıldığını ancak çözüm için net bir saat verilemeyeceğini açıkladı;

"Şu anda gerekli arkadaşlarımız güncelleştirmeleri yapıyor. Konunun dış müdahale mi, yoksa sistem sıkıntısı mı olduğunu henüz bilmiyoruz. Ancak şu anda ne ATM, ne POS cihazları ne de İnternet Bankacılığı sistemimiz aktif değil. Yani müşterilerimiz sorun giderilmeden hiç bir işlem gerçekleştiremeyecek... Yapılan çalışmalar sonrası yaşanan sıkıntı giderilecektir. Ancak ne zaman giderileceğine dair de net bir saat veremiyoruz..."

YAPI KREDİ KARTINIZ BUGÜN KAYBOLDUYSA YA DA ÇALINDIYSA...

Müşteri temsilcisinden gelen bu açıklama yaşanan sistem sıkıntısıyla ilgili akıllarda bir çok soru işareti bırakıyor...

Örneğin;

Bugün banka kartı ya da kredi kartı çalınan müşteriler ne yapacak?
Yaşanan sıkıntı nedeniyle kartların iptali söz konusu olacak mı?
Sistemdeki sıkıntı bir hacker saldırısı mı? Eğer hacker saldırısıysa, müşterilere ait bilgiler çalındı mı?

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:25

İLGİLİ HABERLER