Gündem
  • 14.3.2013 14:19

Yargı paketi değil, kese kağıdı

Tanrıkulu, ''afistiyorum.com'' platformunun illerden gelen temsilcilerini TBMM'de kabul etti.
      Platformun sözcüsü Sevilay Aktaş, ''kader mahkumları ve yakınlarının oluşturduğu 6 bin kişinin sesi'' olduklarını ifade etti. Aktaş, askerlerin, milletvekillerinin, gazetecilerin, vatandaşların, yargı mağduru olduğunu; yargıda büyük bir aksaklık ve çöküş yaşandığını savundu.
      4. Yargı Paketi kapsamında, hükümlülerin durumu hakkında uygun görülecek şekilde ceza indirimine gidilmesini isteyen Aktaş, böyle bir düzenlemenin yapılmaması halinde binlerce ailenin, maddi, manevi anlamda yok olacağını, dağılacağını söyledi.
      Aktaş, taleplerini içeren dilekçeyle birlikte 6 bin imzayı, Tanrıkulu'na sundu. Tanrıkulu da bu imzaları TBMM Başkanlığı'na ileteceklerini belirtti.
     
     -''Takdir hakkını kötüye kullanarak''-
    
     CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Türkiye'de yargı uygulamalarının, binlerce mağdur yarattığını, bu mağduriyetin ceza infaz kurumlarında devam ettiğini öne sürdü.
      4. yargı paketinde, heyetin dile getirdiği talepleri karşılayabilecek alternatif ceza yöntemlerinin çoğalmasını sağlayacak bir düzenleme bulunmadığını ifade eden Tanrıkulu, ''Hükümet'in 4. yargı paketiyle yapmak istediği şudur; 10 yıllık iktidarları döneminde yarattıkları uygulamaları, AİHM nezdinde makyaj sayılabilecek düzenlemelerle gidermeyi amaçlıyor. Yoksa yargı uygulamalarıyla, infaz uygulamalarıyla ortaya çıkan ağır mağduriyetleri gidermeyi amaçlamıyor'' diye konuştu.
      Tanrıkulu, yargı paketinin, hiçbir kesime özgürlük alanı açmadığını öne sürerek, yargının, takdir hakkını kötüye kullanarak ve uygulamalarıyla toplumun geniş kesimlerini mağdur ettiğini, Meclis'in bunu gidermesi gerektiğini belirtti.
      -''Paket değil, kese kağıdı''-
    
     CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, 4. yargı paketini, ''Dağ fare bile doğurmadı pire doğurdu'' diye değerlendirdi.
      Bunun, ''paket değil, kese kağıdı'' olduğunu öne süren Öztürk, paketin içinde bir şeyin olmadığını söyledi.
      Pakette, ifade özgürlüğüyle ilgili hiçbir düzenlemenin bulunmadığını ifade eden Öztürk, ''8 milletvekilinin tutukluluk sorununu dahil çözemeyen, çözmekten aciz parlamentonun insan hakları ve düşünce ifade özgürlüğü bağlamında düzenleme yapmasını beklemek, aşırı iyi niyetlilik olur'' dedi.
      CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ise heyete, ''İktidar sadece Avrupa'yı değil sizleri de kandırıyor, umutlarınızı harcıyor, umutlarınızı kullanıyor, çıkar sağlamaya çalışıyor. Hükümet umut tacirliği yapıyor'' diye seslendi.
      Konuşmalardan sonra, heyet ayağa kalkarak, ''Biz elimizdeki kelepçelerin açılmasını, 4. yargı paketinin çözüm getirmesini istiyoruz. Kelepçelerimiz açılsın, ailelerimize, hayatlarımıza ikinci bir şans verilsin'' dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:13

İLGİLİ HABERLER