Yaşam
  • 31.1.2007 17:17

YARIM TONLUK BALIK BALİNA MI YUNUS MU BELLİ DEĞİL

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Küçükkuyu Beldesi'nde sahile vuran ve kokmaya başlayan yarım ton ağırlığında, 2.5 metre boyundaki dev balık inceleme altına alındı.


Küçükkuyu'da limantaşı mevkiinde gezinen Burcu Türkay Paltaoğlu isimli şahıs tarafından bulunduktan sonra yetkililere haber verilen balık üzerinde inceleme yapan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Tosunoğlu, ilk yaptıkları incelemede balığın bir memeli olduğunu belirterek, "Balık yaklaşık 2 ila 2.5 metre boyunda.

 Bir yunus ya da balina olma ihtimali çok yüksek. Yüzgeçlerine bakacak olursak bu bölgede yaşayan bir deniz canlısına benzemiyor. Sahilde uzun süre kaldığı için deforme olmuş. Bu balığı buradan alıp Çanakkale'ye üniversitemize götüreceğiz. Burada gerekli incelemenin ardından balığın ne olduğu konusunda kesin kararı vereceğiz. Ayrıca balığın iskeletini de bulan kişinin ismiyle Piri Reis Deniz Müzesi'nde sergileyeceğiz. Belki bu balık, kendi türünün bilinmeyen bir örneği de olabilir" dedi.


Ekipler daha sonra sahildeki balığı bir araca yükleyerek Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne götürdü.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:27

İLGİLİ HABERLER