YARSAV BAŞKANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU...

2 dk okuma
YARSAV BAŞKANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU...

Hızlı Özet

HSYK'nın 4 üyesi ve Eminağaoğlu hakkında suç duyursunda bulunuldu.

Adana Adliyesi'nde görevli bir zabıt katibi, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) 4 üyesi ile Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.


Adana Adliyesi Suç Üstü Bürosunda zabıt katibi olarak görev yapan İsmail Can, HSYK Başkanvekili Kadir Özbek ile üyeler Ali Suat Ertosun, Musa Tekin, Orhan Cem Erbük ve YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında, ''Ergenekon silahlı terör örgütü soruşturmasında görevli savcılar ve davaya bakan hakimleri görevden almaya çalışarak soruşturmayı sulandırmak, sonuçsuz bırakmak, görevi kötüye kullandıkları'' iddiasıyla Yargıtay Başkanlığı'na suç duyurusu dilekçesi gönderdi.




İsmail Can, postayla gönderdiği suç duyurusu dilekçesinde, şu ifadelere yer verdi:

''Şüphelilerin Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı kararnameye alternatif olarak hazırladığı 'korsan kararnameyle' Ergenekon soruşturmasında görevli Cumhuriyet Savcıları, davanın görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve üyelerini, KCK operasyonu soruşturmasını yürüten 5 savcının, Albay Dursun Çiçek'in tutuklanmasında imzası bulunan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi hakimlerin görevden alınarak soruşturmadan el çektirilip yürütülen soruşturma ve davalar sulandırılıp sonuçsuz bırakılmak istenmiştir. YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun Ergenekon soruşturmasına şiddetle karşı çıkan ve her fırsatta bunu basının önünde açıklayıp, soruşturma aleyhtarı olduğu bilinmektedir.




Dilekçe incelendiğinde şüpheliler eylem, fikir birliği ve dayanışma içinde HSYK ve Yargıtay'da görevli olmalarının verdiği nüfusu kullanarak Ergenekon silahlı terör örgütü soruşturmasını, Ergenekon soruşturması ile ilişkili faili meçhul cinayetlerin soruşturması ve KCK operasyonu soruşturmasını sulandırmak, sonuçsuz bırakmak ve engellemek istedikleri anlaşılmaktadır.

Dilekçe ekinde olan bazı haberlerden anlaşılacağı üzere şüphelilerin bu şekilde görevlerini kötüye kullanarak ve terör örgütü sanıklarını koruyan şüpheliler hakkında soruşturma açılarak yargılanıp cezalandırılmasını talep ederim.'

Bu haber 3198 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Konya'da Kan Donduran Olay: Hukuk Öğrencisi, Veteriner Anne ve Babasını Öldürdüğünü İtiraf Etti
Asayiş
#cinayet#Konya#İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Konya'da Kan Donduran Olay: Hukuk Öğrencisi, Veteriner Anne ve Babasını Öldürdüğünü İtiraf Etti

Konya'nın Meram ilçesinde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekim çift, evlerinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Cinayet şüphelisinin, parkta elleri kanlı bir şekilde yakalanan ve suçunu itiraf eden hukuk fakültesi öğrencisi oğulları olduğu belirlendi.

Habervitrini9119 Görüntüleme
Şanlıurfa'da Mezarlıkta Kan Donduran Keşif: Varilden 21 Cenine Ait Kalıntı Çıktı
Asayiş

Şanlıurfa'da Mezarlıkta Kan Donduran Keşif: Varilden 21 Cenine Ait Kalıntı Çıktı

Şanlıurfa'da bir mezarlıkta, içi kaplarla dolu plastik bir varilden 21 insan cenini çıkarıldı. Yurttaşların ihbarıyla gün yüzüne çıkan olayın ardından, ceninlerin gömülmek üzere Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden gönderildiği ancak terk edildiği öne sürülürken, Şanlıurfa Valiliği adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Habervitrini12614 Görüntüleme
Gülistan Doku olayında şok eden gelişme
Asayiş

Gülistan Doku olayında şok eden gelişme

Çimen, dönemin Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir’in de aralarında bulunduğu bazı isimlerin Gülistan’ın son görüldüğü bölgede hareketlilik içinde olduğunu öne sürerek, Özdemir’in olayla ilgili sorumluluğunun bulunduğunu iddia etti.

Habervitrini14771 Görüntüleme
MİT'ten casusluk operasyonu! 7 kişi tutuklandı
Asayiş

MİT'ten casusluk operasyonu! 7 kişi tutuklandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından 4 ilde eş zamanlı olarak Türkiye aleyhine istihbarat faaliyetleri yürüttüğü tespit edilen şebekeye operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında aralarında şebekeyi yöneten kişinin de bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

Habervitrini10226 Görüntüleme