Gündem
  • 4.8.2021 16:15

YAŞ kararları açıklandı!.. İşte yeni kara Kuvvetleri Komutanı

YAŞ kararları açıklandı! Ümit Dündar yaş haddinden emekliye sevk edildi! İşte yeni Kara Kuvvetleri Komutanı..

 Yüksek Askeri Şura toplantısı bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşti. Kritik toplantıya Başkan Erdoğan liderlik etti. Toplantıda Kuvvet Komutanlarının son durumları değerlendiriliyor, terfi ve atamalar ele alındı. Başkan Erdoğan'ın imzası ile yürürlüğe girecek atamalar, terfiler ve kararların duyurulacağı açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kara Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar'ın yaş haddinden emekli edildiğini, yerine 1.Ordu Komutanı Musa Avsever'in getirildiğini bildirdi. Kalın, Hava ve Deniz Kuvvetleri komutanlarının yaş haddi sürelerinin uzatıldığını bildirdi.

ORGENERAL MUSA AVSEVER BELEDİYE BAŞKANI HİLMİ TÜRKMEN'İ ZİYARET ETTİ

Musa Avsever

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Yüksek Askeri Şura toplantısı başladı. Kritik toplantının gündemi terfiler ve atamalar oldu. Kuvvet Komutanlarının son durumu da toplantıda değerlendirildi. Toplantı yaklaşık 2 saat sürdü, açıklama bekleniyor.

ORGENERAL MUSA AVSEVER BELEDİYE BAŞKANI HİLMİ TÜRKMEN'İ ZİYARET ETTİ

KRİTİK TOPLANTI SONA ERDİ

Saatler 12.20'yi gösterirken Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve YAŞ üyeleri Külliye'de toplantıya başladı. Toplantının ardından terfiler, atamalar ve diğer kararlar duyurulacak. 2 saat süren toplantı 14.20 sıralarında sona erdi.

İŞTE YENİ KARA KUVVETLERİ KOMUTANI

Yüksek Askeri Şura sonrası beklenen açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptığı açıklamada, Kara Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar'ın yaş haddinden emekli edildiğini, yerine ise 1.Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever'in getirildiğini bildirdi.

Kalın'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

Kalın'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

44 general ve amiralin görev süreli 1 yıl, 320 albayın görev süreleri ise 2 yıl uzatılmıştır. 1 general yaş haddi nedeniyle 1 Eylül 2021 tarihinden, 29 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2021 tarihinden geçerli olmak üzere emekliye sevk edilmiştir.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, yaş haddi nedeniyle emekliye sevk edildiğinden, Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever Kara Kuvvetleri Komutanı olarak atanmıştır.

Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlarının görev süreleri uzatılmıştır.

Halen 240 olan general ve amiral sayısı 30 Ağustos 2021 tarihi itibariyle 266 olacaktır. 30 Ağustos'tan geçerli olmak üzere, Kara Kuvvetleri komutanlığından Korgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Ali Sivri orgeneralliğe, Tümgeneral Levent Ergün ve Metin Tokel korgeneralliğe, Deniz Kuvvetleri komutanlığından tümamiral Kadir Yıldız koramiralliğe, Hava Kuvvetleri komutanlığından Tümgeneral Rafet Dalkıran korgeneralliğe terfi ettirildi.

BAŞKAN ERDOĞAN VE YAŞ ÜYELERİ ANITKABİR'DE

Toplantı öncesi YAŞ üyeleri Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Anıtkabir'i ziyaret etti. Erdoğan Atatürk mozalesine çelenk bıraktı.

Erdoğan'ın Atatürk mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.Heyet, Mozoleye çıkan merdivenin önünde fotoğraf çektirdikten sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

Güncellenme Tarihi : 4.8.2021 16:41

İLGİLİ HABERLER