Yasadışı örgütlenmelerle bağlantılı özel güvenlikçileri 'sektördeki birkaç çürük yumurta' olarak nitelendiren Gündeş, sayıları sürekli artan güvenlik elemanlarının geniş bir kitle örgütü haline geldiğine dikkat çekti.
Tüm Özel Güvenlikçiler Federasyonu tarafından düzenlenen '1. Özel Güvenlik Günü'nde Zaman'ın sorularını cevaplayan Gündeş, devletin kendisini korumaya muktedir olduğunu kaydetti. Ümraniye'deki bir evde ele geçirilen el bombalarının sahibinin özel güvenlik elemanı olmasını üzücü olarak nitelendiren Gündeş, şunları söyledi: "Genelde böyle birkaç tane insan çıkabiliyor. Meraklı oluyor, koleksiyoner oluyor veyahut da 'vatanı biz kurtarırız' diye örgütler kuruyor. Böyle insanlar mazide hep olmuştur, olmaya da devam eder. Üç beş kişi bir araya gelir. Bu, devletle ilgili bir şey değil. Devletin kendi güçleri var. O güçler devlete ait bütün güvenliği temin eder. Elime silahı alıp da devleti ben koruyacağım demek yanlış. Devletin kendi güvenliği için Silahlı Kuvvetler'i, jandarması, polisi vardır."
Nuri Gündeş, özel güvenlik elemanlarının Türkiye'de önemli bir sosyal dilimi oluşturacağını savundu. Özel Güvenlik Yasası çıkmadan önce 50 bin çalışanlı bir sektör olan özel güvenlik sektörünün bugün 300 bin personeli olan bir işkolu haline geldiğini belirten Gündeş, "Beş on sene içinde bu sektör Avrupa Birliği ve ABD'de olduğu gibi geniş bir kitle örgütü haline gelecektir. 300 bin rakamının da üstüne çıkacaktır." dedi. Gündeş, halen Türkiye'de 830 özel güvenlik şirketine bağlı güvenlik elemanının 26 bin işyerinde görev yaptığını sözlerine ekledi.
(ZAMAN)
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:49