Yaşam
  • 16.5.2009 11:56

YASAK AŞKA DAYAK KARIŞTI!..

Öztürk Ailesi yine davalık. Yaşar Nuri Öztürk'ü ihanetle suçlayan Canan Öztürk, bu kez eşinin ilk evliliğinden olan 2 çocuğundan şikayetçi oldu.
Aile Mahkemesi'ne başvurup 'Oğlumu tartaklıyorlar. Eve yaklaştırılmasınlar' dedi

Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk ile eşi Canan Öztürk arasında sular durulmuyor. İkili arasındaki kavga tam gaz sürerken, bu defa da Öztürk çiftinin 16 yaşındaki oğlu Ali Nuri Öztürk'ün 'tartaklandığı' iddiası mahkeme konusu oldu.

ODADA SIKIŞTIRDILAR
Canan Hanım, 14 Nisan'da Beykoz Aile Mahkemesi'ne başvurarak eşinin ilk evliliğinden olan çocukları Saniye ve Mustafa Tahir Öztürk'ü şikayet etti. Eşinin talebine üzerine, hakkında 6 ay evden uzaklaştırma kararı verilen Canan Hanım, bu tarihten sonra üvey çocuklarının, babası ile birlikte yaşayan Ali Nuri Öztürk'ü tehdit ettiklerini savundu. Dilekçede, bu süre zarfında, üvey çocuklarının oğluna kötü davrandığını, odaya sıkıştırıp tehdit ettiklerini ileri sürdü. Canan Öztürk, bu nedenle üvey çocukları hakkında 'evden uzaklaştırma' kararı verilmesini istedi.

TALEP REDDEDİLDİ
Ancak bu talebe mahkemeden şikayet edilen kardeşlerin ayrı evde yaşamaları nedeniyle onay çıkmadı. Kararda 'Ailenin Korunması' hakkındaki 4320 sayılı yasanın, eşleri ve evlilikten olan çocukları kapsadığı, ayrı bir evde oturan ve yetişkin olan davalılar Saniye ve Mustafa Öztürk'ün, yasa kapsamına girmediği' belirtildi.

KİNİN GELDİ BOYUT ORTADA
Mahkeme kararının mutlu ettiği taraf ise Yaşar Nuri Öztürk oldu. Öztürk ailesinin avukatı Engin Yeşilyurt, mahkeme gerekçesine dikkat çekerek, 'Hukuk hayatımda böyle bir talep görmedim. Bu bir ilktir. Çünkü bu mevzuat eşleri korur. Kinin geldiği boyut açıkca görülüyor' yorumu yaptı.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 21:55

İLGİLİ HABERLER