Spor
  • 13.5.2013 21:48

Yazıcı'sız ilk maçta gol yok...

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Bursaspor, evinde Eskişehirpor'la 0-0 berabere kaldı.

Atatürk Stadı'ndaki sezonun son maçında her yönüyle duygusal anlar yaşandı. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden başkan İbrahim Yazıcı, bir kez daha anılırken, kaptan Ömer Erdoğan da son kez Atatürk Stadı'nın çimlerine çıktı.

Maça hızlı başlayan taraf Bursaspor olurken ev sahibi ekip, ilk bölümlerde Pinto-Sestak-Batalla üçlüsüyüle etkili oldu. Buna karşın Eskişehirspor, Bursa savunmasını geçmekten oldukça zorlandı.

Golsüz eşitlikle geçilen ilk yarının ardından ikinci yarıda daha istekli bir Bursaspor vardı. Galibiyet golü için rakip kaleye yüklenen Bursaspor, savunmada da açıklar verince bu kez hızlı ataklarla Eskişehirspor gole çok yaklaştı. Sestak'ın direğe çarparak çıkan topu Timsah'ın gole en çok yaklaştığı an olurken Eskişehir'de sonradan oyuna giren Nuhiu galibiyete golüyle burun buruna geldi.
Ancak 90 dakikadan gol sesi çıkmayınca karşılaşma 0-0 sona erdi.

Bu sonuçla Bursaspor 54 puana yükselirken, Eskişehirspor puanını 43'e çıkardı.

Bursaspor son haftada Gençlerbirliği deplasmanına çıkacak. Eskişehirspor ise Antalyaspor'u konuk edecek. (ligtv)
 

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
10. dakikada Bursaspor’da Belluschi’nin ceza sahası dışından sert vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.
11. dakikada Eskişehirspor’da Kamara’nın ceza sahası içerisine yaptığı ortasında Tello vurdu. Kaleye giden topu Harun son anda önledi.
23. dakikada Tello’nun kullandığı korner atışında Servet’in ön direkte vurduğu top üstten az farklı auta çıktı.
43. dakikada Şener’in sağ kanattan ceza sahası içerisine gönderdiği ortasında müsait pozisyondaki Sestak’ın kafa vuruşu auta çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
53. dakikada Batalla’nın ara pasına hareketlenen Sestak kaleciyle karşı karşıya kaldı. Sestak’ın vuruşunda top Kayacan’a çarparak kornere çıktı.
68. dakikada Eskişehirspor’un Kamara ceza sahasına ortasında İbrahim Öztürk, son anda ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı.
83. dakikada Vederson’un sol kanattan ortasında arka direkteki Sestak’ın kafa vuruşunda top direğe çarparak auta çıktı.

STAT: Bursa Atatürk
HAKEMLER: Bülent Yıldırım x, Baki Tuncay Akkın xx, Asım Yusuf Öz xx, Deniz Ateş Bitnel xx
BURSASPOR: Harun xx, Ferdinand xx, Belluschi xx, Vederson xx, Sestak x, Batalla xx, Pinto x (Basser dk. 71 x), Şener xx (Ömer dk. 83 x), İbrahim xx, Ferhat xx (Tuncay dk. 71 x), Murat x
YEDEKLER: Bekir, Serdar, Musa, Hakan
TEKNİK DİREKTÖR: Hikmet Karaman
ESKİŞEHİRSPOR: Kayacan x, Veysel xx, Servet xx, Oliveira x, Leonardo xx (Seron dk. 58 xx), Hürriyet x, Causic xx, Alper xx (Nuhiu dk. 86 x), Tello xx, Necati x (Özgür dk. 82 x), Kamara x
YEDEKLER: Sinan, Sezgin, Aytaç, Erkut
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal
SARI KARTLAR: Pinto, Şener (Bursaspor), Servet, Veysel, Nuhui (Eskişehirspor)

MAÇTAN NOTLAR

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında sahasında Eskişehirspor’u ağırlıyor. Karşılaşma öncesi her iki takım oyuncuları da sahaya merhum başkan İbrahim Yazıcı anısına siyah tişörtler ile çıktı.
Yeşil-beyazlı taraftarların yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmaya her iki takım oyuncuları da sahaya geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden merhum Başkan İbrahim Yazıcı’nın resminin bulunduğu tişörtler ile çıktı. Yeşil-beyazlı futbolcular, karşılaşmaya ise hafta içi Türkiye Futbol Federasyonu’ndan özel izin alınarak hazırlanan siyah formalar ile çıktı.

KAPTAN ÖMER ERDOĞAN’A VEDA
Sezon sonu futbolu bırakacağını açıklayan ve Bursa Atatürk Stadyumu’ndaki son karşılaşmasına çıkan kaptan Ömer Erdoğan’a, plaket ve çiçek verildi. Yeşil-beyazlı taraftarlar, ‘Kaptan hakkını helal et bize’ ve ‘En büyük kaptan Ömer Erdoğan’ tezahüratları yaptı. Tüm tribünler 7 yıldır Bursaspor forması giyen tecrübeli oyuncuyu çağırarak, alkışladı.

BAŞKANIN KOLTUĞU ÇİÇEKLER İLE DONATILDI
Öte yandan geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı’nın protokol tribününde oturduğu koltuğa resmi ve yeşil-beyaz çiçekler konuldu. Tribünlerde açılan, ‘Avrupa’ya boynu bükük gidiyoruz’ pankartı ise dikkat çekti.

ALKIŞ VAR TEZAHÜRAT YOK
Devam eden karşılaşmada yeşil-beyazlı taraftarlar başkan İbrahim Yazıcı’nın hayatını kaybetmesi sebebiyle yeşil-beyazlı taraftarlar sadece alkış ile takımlarına destek veriyor. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:22

İLGİLİ HABERLER