KAYSERİ - Devlet Bakanı Beşir Atalay, ''Yeni Basın Kanunu'nda, mevcut kanunda kısıtlama olarak görülen, basın mesleğini, basın özgürlüğünün özünü ihlal ettiğine inanılan bütün yasakları kaldırıyoruz'' dedi.
Mevcut Basın Kanunu'ndaki prosedür ile cevap ve düzeltme hakkıyla ilgili cezalarda yerel medyanın yükünü ağır gördüklerini ifade eden Atalay, ''Yeni düzenlemede asgari limitleri belirlerken yerel medyanın ceza oranlarını mümkün olduğunca düşürmeye çalışıyoruz'' dedi.
Yerel medyanın kendini gözden geçirmesi gerektiğine işaret eden Bakan Atalay, şöyle devam etti:
''Bu konuda gerçekçi olmak durumundayız. Yerel medya yayın organı bölgesi için değerdir. Fakat, yerel medyanın kendi yöresi için önemini merak etmekle birlikte acaba yerel medya hem basın meslek ilkeleri açısından, hem de yörenin bütün sorunlarına bakışı açısından gerekli titizliği gösteriyor mu? Bu konuyu irdelemek zorundayız.''
Bilgi Edinme Hakkı Kanunu'nun 24 nisanda yürürlüğe gireceğini anımsatan Bakan Atalay, bu kanunun basınla ve bütün toplumla ilgili önemli bir kanun olduğunu belirtti. Atalay, RTÜK Kanunu üzerinde çalışmalarının son safhaya geldiğini de belirtti.
Türkiye'de dijital yayına nasıl geçileceği konusunda çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bakan Atalay, ''Bütün AB üyesi ülkeler hızla dijital sisteme geçiyor. Biz de bu konuda bazı çalışmalar yapmak durumundayız.'' diye konuştu.
Anadolu Ajansı'nın ''İl Bülteni'' projesini de tanıtan Bakan Atalay, ''İl bülteni iki fonksiyon görecek. Biri yerel medyaya kendi yöreleriyle ilgili anında, daha derli toplu haber verecek. İkincisi de siyasetçilerimize, kendi il ve yöreleriyle ilgili haber verecek'' dedi. Atalay, konuşmasının ardından AA'nın ''İl Bülteni Projesi''ni başlattı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 21:40