Bilim
  • 12.10.2022 10:35

Yetkin Diamond İle Pırlanta'da Yenilik

Pırlanta, geçmişten bu yana her zaman kadınların en çok sevdiği hediyelerden biri olmuştur. Evlilik tekliflerinin olmazsa olmazı, evlilik yıl dönümü, annelik hediyesi, doğum günü hediyesi gibi özel günlerin en büyük destekçisi her zaman pırlanta ürünler olmuştur. Bazen bir pırlanta yüzük, bazen bir pırlanta kolye ya da bileklik bazen de bir pırlanta küpe, kadınları en çok mutlu eden hediye olabilmektedir.

Pırlanta, geçmişten bu yana her zaman kadınların en çok sevdiği hediyelerden biri olmuştur. Evlilik tekliflerinin olmazsa olmazı, evlilik yıl dönümü, annelik hediyesi, doğum günü hediyesi gibi özel günlerin en büyük destekçisi her zaman pırlanta ürünler olmuştur. Bazen bir pırlanta yüzük, bazen bir pırlanta kolye ya da bileklik bazen de bir pırlanta küpe, kadınları en çok mutlu eden hediye olabilmektedir.

Sevginin hediyeye dönüşen hali pırlanta yüzükler

Pırlantaların her biri kendine özgüdür. Berraklık oranları farklıdır ve bu pırlantaların eşsiz olmasını sağlar. Bu özelliği pırlantaları kadınların gözünde daha değerli ve eşsiz bir hediye haline getirir. Gerek evlilik yıl dönümlerinde gerekse de evlilik tekliflerinde hediye edilen pırlanta yüzüklerin her birinin ayrı bir anlamı vardır. Evlilik teklifinde asıl olan tek taş pırlanta ile evlenme teklifi etmektir. Buradaki taşın tek olması, kadının erkek için tek aşkı olmasını ifade eder. Evli çiftler genel olarak, evlilik teklifi yaptıkları yüzükleri saklar. Buradaki pırlanta yüzük, sevginin en zor dile geldiği ve hayatın en mutlu anının simgesi haline gelmiştir. Erkekler, evliliklerinin ilerleyen dönemlerinde eşlerine üç taş ya da beş taş pırlanta yüzük alır. Buradaki her bir taşında ayrı bir anlamı vardır. Aşk, sadakat, sevgi, bereket ve mutluluğu simgeleyen bu yüzükleri kadın hiçbir zaman parmağından çıkarmak istemez.

Pırlanta kolyeler ile zarafetinize şıklık katın

Pırlanta kolyelerin en önemli özelliklerinden biri de elbise kombinasyonunu tamamlamasıdır. Özel günler, davetler ya da organizasyonlar için giyilen şık elbiselerinizi tamamlayacağınız pırlanta kolyeler, zarafetinize kat ve kat güzellik katacaktır. Elbisenizin rengi ve ten renginize en uygun pırlanta yüzükler arasından safir, yakut, zümrüt kolyelerden birini takabilir ya da tek taşlı pırlanta kolyeleri kullanabilirsiniz.

Pırlanta seçiminde karat önemli bir etmen

Pırlanta yüzüklerin karatı önemli bir konudur. Pırlanta yüzükler 0.10 karattan başlayıp, 0.15 karat, 0.20 karat, 0.25 karat, 0.30 karat, 0.40 karat ve 0.50 karat gibi çeşitleri bulunur. Bu karat boyutu, taşın boyutunu etkilediği gibi fiyat oluşumunda da etkili bir unsurdur. Daha küçük karatlı pırlanta tektaşlar bütçenize daha uygun ve boyut olarak daha küçüktür. Karatı büyük olan tektaşlar ise, hem fiyat yönünden hem de boyut yönünden daha büyük tektaşlardır.

Pırlanta seçiminde, pırlantanın parlaklığına dikkat edin

Pırlantalar eşsiz olmaları yönüyle değerli ürünlerdir. Bu yüzden pırlanta alırken bazı özelliklerine dikkat edilmelidir. Alacağınız pırlantaların öncelikli olarak parlaklığının göz kamaştırıcı olması gerekir. Bunun  yanında pırlantaların lekesiz olması da önemlidir. Pırlanta berraklık skalası, sizin en kusursuz ya da daha az kusurlu pırlanta taşı seçmenize yardımcı olur.

Pırlanta berraklık skalası F ile I arasında değişkenlik gösterir. Bu tabloda FL ile IF değerlerinde yer alan pırlantalar kusursuz ve mükemmel görünüme sahip pırlantalardır. Hem iç kısmı hem de yüzeyi lekesiz ve parlaklığı çok fazla olan bu kategorideki pırlantaların fiyatları da oldukça yüksektir.

VSS1 ve VVS2 kategorisinde yer alan pırlantalar ise kusursuza çok yakın pırlantalardır. Normal göz ile görülmesi mümkün olmayan bu lekeleri 10 kat büyüten büyüteçler dahi zor gösterir.

SI1 ve SI2 değerindeki pırlantalar da yine gözle görülmeyecek derecede lekelere sahiptir.

I1, I2 ve I3 değerindeki pırlantaların kusur oranları daha fazladır. Çıplak gözle dahi görülebilen bu kusurlar, bu kategorideki pırlantaların daha hesaplı satılmasını sağlamaktadır.

Yetkin Diamond ile göz kamaştırıcı pırlantalara sahip olun

Pırlanta sektöründe uzun yıllardır hizmet veren Yetkin Diamond, en berrak ve en kaliteli pırlanta çeşitleri ile müşterilerine hizmet veriyor. Pırlanta ürünlerini, şıklık, kalite ve uygun fiyat avantajları ile müşterilerinin hizmetine sunan Yetkin Diamond, pırlanta yüzükler, pırlanta kolyeler, pırlanta bileklikler, pırlanta küpeler, takı setleri ve pırlanta gerdanlıklar ile en kaliteli ve en iyi fiyat avantajı ile müşterilerinin yanında yer alıyor. Yetkin Diamond, ürünlerini pırlantanın orjinalliğini belgeleyen özel mücevher sertifikasıyla birlikte gönderir ve 2 yıl bakım garantisi sunmaktadır.

 

 

Güncellenme Tarihi : 12.10.2022 10:35

İLGİLİ HABERLER