Ekonomi
  • 9.8.2009 00:00

YILDIZ: ''NİYET BEYANI İKİ HALKI KAYNAŞTIRACAK''

NAHÇIVAN - Türkiye ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasında, Iğdır'dan Nahçıvan'a doğalgaz boru hattı döşenmesi için niyet beyanı anlaşması imzalandı.
Duzdağı Otel'de yapılan niyet beyanı anlaşması imza töreni öncesinde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''Iğdır'dan Nahçıvan'a doğalgaz hattı döşenmesi için niyet beyanı imzalayacağız. Bu, iki halkın kaynaşması demek olacak. Tek millet iki devlet öngörüsünün pekişmesinin bir niyet beyanı olacak'' dedi.
Yıldız, doğalgazın iki ülke arasındaki kardeşlik bağını daha da güçlendireceğini belirterek, şunları kaydetti:
''Yılda yaklaşık yarım milyar metreküp gaz için bu niyet beyanını imzalayacağız. Bu projenin gerçekleştirilmesi için teknik, ticari ve hukuki mevzuat çerçevesindeki görüşmeler, Türkiye tarafından BOTAŞ, Azerbaycan tarafından da SOCAR arasında yürütülecektir. Bu amaç çerçevesinde BOTAŞ ve SOCAR yetkilileri eylül ayında Ankara'da biraraya gelecekler.''
Niyet beyanı anlaşmasını Türkiye adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve BOTAŞ Genel Müdürü Saltuk Düzyol, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti adına ise Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Elövset Bahşiyev ve Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev imzaladılar.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:52

İLGİLİ HABERLER