Gündem
  • 9.6.2025 15:16

Yoğun bakımdaki Manisa Büyükşehir Belediye başkanı Ferdi Zeyrek olayında iki şüpheli var

Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek yaşam savaşı veriyor! İki şüpheli var…

Olay yerinde ilk inceleme yapıldı: 20 kişi ifade verdi!

SON DAKİKA… Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, evinde elektrik çarpması sonucu ağır yaralandı. Duran kalbi, 70 dakikalık kalp masajı ile yeniden çalıştırılan Zeyrek, yoğun bakımda tedavi altına alındı. Zeyrek’in sağlık durumu ciddiyetini korurken, kazanın yaşandığı evde ilk inceleme yapıldı. Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Mahir Ulutaş’ın açıklamaları olayın kaza mı yoksa ihmal mi olduğuyla ilgili kafaları karıştırdı. 

Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, başlatılan soruşturma kapsamında 2 kişinin şüpheli sıfatıyla ifadesinin alındığını açıkladı. İşte detaylar...

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, önceki akşam Manisa'nın Yunusemre ilçesi Güzelyurt Mahallesi Metya-2 Villaları'ndaki evinde havuzda yaşanan bir sıkıntıdan dolayı makine dairesine gitti.

SAĞLIK EKİPLERİ 8 DAKİKADA ADRESE GİTTİ

Burada elektrik çarpması sonucu ağır yaralanan ve kalbi duran Zeyrek, 8 dakika içinde olay yerine giden 112 ekiplerinin başladığı kalp masajı ile hayata döndürüldü.

KALBİ 70 DAKİKALIK MASAJ SONRASI ÇALIŞTIRILDI

70 dakika boyunca kalp masajı yapılan Zeyrek'in tedavisine Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde devam edildi. Yoğun bakımda tedavisi devam edilen Ferdi Zeyrek'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu açıklandı.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI, 20 KİŞİ İFADE VERDİ

Öte yandan Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, il emniyet müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri ve savcılık tarafından Zeyrek'in evinde detaylı inceleme yapıldı. Soruşturma çerçevesinde olay yerine ilk ulaşan itfaiye ve sağlık personelinin yanı sıra Zeyrek'in komşuları da dahil olmak üzere 20'den fazla kişi tanık sıfatıyla dinlendi. Elektrik ve Makine Mühendisleri odalarından uzmanların da yer aldığı bilirkişi heyeti, olay yerinde keşif gerçekleştirdi.

Heyetin yaptığı ilk tespitlerde, Zeyrek'in evindeki havuzun makine odası ile elektrik tesisatı arasındaki mesafenin ilgili standartların öngördüğü güvenlik sınırlarının altında olduğu belirlendi. Bu nedenle tesisatın neme maruz kalarak tehlike oluşturmuş olabileceği tespit edildi. Bilirkişi heyetinin hazırlayacağı raporun Kurban Bayramı tatilinden sonra Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına sunulması bekleniyor. Soruşturmanın seyrini, bu teknik raporda yer alacak bulguların belirleyeceği ifade ediliyor. Soruşturmada olası ihmal ya da teknik sorumluluğu bulunan kişi ya da kurumlara ilişkin değerlendirmelerin, bilirkişi raporu doğrultusunda yapılacağı bildirildi.

OLAY YERİNDE İLK İNCELEME YAPILDI: YERLER ISLAK, EKİPMANLAR PASLI!

Öte yandan Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in elektrik akımına kapıldığı evde ilk inceleme yapıldı. Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Mahir Ulutaş, ilk bulgulara göre elektrik tesisatında ve koruma elemanlarında paslanma gözlemlendiğini vurguladı.

Ulutaş yaptığı açıklamada "Kaza ile ilgili savcılık teknik ön soruşturması için EMO üyesi deneyimli bir meslektaşımızın da dahil olduğu bir heyet görevlendirilmiş olup, detaylı rapor zaman içinde çıkacaktır. İlk bulgulara göre, elektrik tesisatında ve koruma ekipmanlarında paslanma gözlemlenmiş olup, elektrik odası tasarımında ıslak hacimler için uygun olmayan ciddi sorunlar görülmüştür. Yoğun nem sonucu motorda kaçak olduğu ve koruma ekipmanlarının görevini yapmadığı anlaşılmaktadır" ifadelerini kullandı.

2 KİŞİNİN ŞÜPHELİ SIFATIYLA İFADESİ ALINDI

Bakan Tunç X hesabından yaptığı paylaşımda, "Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in, evinin havuzunda meydana gelen elektrik arızasına müdahale ettiği sırada elektrik akımına kapılarak yaralanması olayıyla ilgili olarak Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ile 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Olayın ardından aralarında elektirik ve makine mühendisleriyle itfaiye görevlisi ve elektrik teknisyenlerinin de bulunduğu uzman bilirkişi heyetince yapılan ilk incelemelerde, havuzun elektrik tesisatında ve koruma sistemlerinde elektrik kaçağına yol açan teknik arızaların bulunduğu tespit edilmiştir. Söz konusu teknik incelemelere ilişkin ayrıntılı bilirkişi raporu hazırlık çalışmaları titizlikle sürdürülmektedir. Soruşturma kapsamında, ilk etapta havuzun bakım ve onarımından sorumlu kişiler ile olay yerine ilk müdahaleyi gerçekleştiren itfaiye personelinin de aralarında bulunduğu toplam 12 kişinin bilgi amaçlı ifadelerine başvurulmuş ayrıca 2 kişinin de şüpheli sıfatıyla ifadeleri alınmıştır" ifadelerine yer verdi. Tunç paylaşımında Zeyrek'e geçmiş olsun dileklerini ileterek şöyle devam etti: Soruşturma, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve varsa ihmal ya da kusuru bulunanların tespiti amacıyla kapsamlı bir şekilde yürütülmekte, tüm deliller dikkatle değerlendirilmektedir. Hastanede tedavisi devam eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, en kısa sürede sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum.

Güncellenme Tarihi : 9.6.2025 15:20

İLGİLİ HABERLER

Onceki Sayfa
Sonraki Sayfa