
YÖK-MEB SAVAŞINDA SON PERDE!
ANKARA - YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Pedagojik Formasyon Kursu açılmasına ilişkin genelgesi ve ilgili işlemin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açtı.Dava dilekçesinde, Anayasa ve Yükseköğretim Kanunu'na göre öğretmenlik mesleğinin kazanılmasına yönelik eğitim ve düzenlemelerin, yükseköğretim kurumları ile YÖK'ün yetkisi dahilinde olduğu vurgulandı. Dilekçede, bakanlığın "kamuoyunu yanıltır şekilde görev ve yetki alanının dışına çıkarak", fen ve edebiyat fakültesi mezunlarının düzenlenecek kurslardan sonra öğretmen olarak atanacağını duyurduğu ifade edildi.
Bazı olağanüstü durumlarda geçici formasyon programları uygulandığı, ancak köklü bir çözüm bulabilmek için eğitim fakültelerinin yeniden yapılandırıldığı kaydedilen dilekçede, şöyle denildi:
"Basında çıkan haber ve köşe yazılarına göre, bakanlık yetkililerinin açıklamalarından kurs uygulaması kapsamının fen ve edebiyat fakülteleri mezunları ile sınırlı kalmayıp, kapsamını genişleterek, diğer alan mezunu (İlahiyat Fakültesi ve benzeri) kişileri de bu kurs kapsamına alacağı görülmektedir.
Davalı idarenin usul ve yasaya aykırı bu işlemi ile eğitim sistemimiz ve özellikle öğretmen yetiştirme politikamız olumsuz etkileneceğinden ve başvuruda bulunacak adayların mağdur olmaması için savunma alınmadan koşullar gerçekleşmiş olduğundan öncelikle yürütmenin durdurulmasına ve işlemin iptaline karar verilmesini talep ediyoruz.'' Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:45