YOKSULLUK SINIRI 1 MİLYAR 371 MİLYON LİRA OLARAK BELİRLENDİ
ANKARA - Türk-İş'in yaptığı araştırmaya göre, ''açlık sınırı'' olarak da tanımlanan 4 kişilik bir ailenin yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için yapması gereken asgari gıda harcaması, nisan ayında 451 milyon 129 bin lira olarak belirlendi.
Türk-İş'ten yapılan yazılı açıklamada, fiyatlardaki artışın azalarak da olsa devam ettiği, ekonomik programın, başta çalışanlar olmak üzere dar gelirlilere yoksulluk şeklinde yansıdığı kaydedildi.
Türk-İş Araştırma Merkezi'nin araştırmasına göre, mart ayında 433 milyon lira olan 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken asgari gıda harcaması tutarı, nisan ayında 451 milyon 129 bin liraya ulaştı. Geçen yıl nisan ayındaki açlık sınırı ise 324 milyon 600 bin lira olarak belirlenmişti.
Açıklamada, mart ayındaki yoksulluk sınırının 1 milyar 317 milyon, geçen yıl nisan ayındaki yoksulluk sınırının 987 milyon lira olduğu anımsatıldı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:52