Asayiş
  • 3.5.2013 14:15

Yol çöktü, polis kuyumcuya tünel alarmına geçti

Alarma geçen polis, belediye ekiplerine bölgeyi kazdırınca, yolun altındaki eski tonozun çöktüğünü belirledi.

Yoğun araç ve yaya trafiğinin olduğu Terziler Caddesi'nde bir kuyumcu dükkânına 2 metre yakınında çökme meydana gelince hırsızların kuyumcuya tünel kazdığı söylentisi yayıldı. Alarma geçen Bandırma Emniyet Müdürlüğü asayiş şube ve yunus ekibi olay yerine geldi.

"Hırsızlar kuyumcuya tünel kazmış" söylentisinin bir anda duyulması üzerine çok sayıda vatandaş olay yerinde toplandı. Bazı kişiler cep telefonlarıyla çöken yolun fotoğrafını da çekerken, polis yolu araç trafiğine kapattı. Belediyenin iş makinesiyle yaptığı kazı sonucu yolun altındaki tonozda çökme yaşandığı saptandı.

Yaklaşık 3 saat süren çalışma sonunda iş makinesiyle kazılan caddede 3 metre derinlikte 4 metre genişlikte bir çukur kazıldı. Kazı sonunda yapım tarihi bilinmeyen daha önce içinden yağmur ve kanalizasyon suyunun aktığı eski bir tonoz kalıntıları ortaya çıktı. Çökmenin eski tonozda biriken suların toprağı gevşettiği ve üstünden geçen araçların baskısı sonucu meydana geldiği tespit edildi. Açılan çukur toprak malzeme ile doldurulduktan sonra cadde araç trafiğine açıldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:41

İLGİLİ HABERLER