Spor
  • 10.6.2023 22:06

Youri Tielamans’ın yeni adresi belli oldu

Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray, hız kesmeden yeni sezon hazırlıklarına başladı. UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmak için 3 farklı eleme turu oynayacak olan sarı-kırmızılı ekip, kadrosunda eksik gördüğü bölgeleri takviye etmek istiyor. Bu doğrultuda Youri Tielamans'ı transfer etmek isteyen sarı-kırmızılı takıma kötü haber geldi. Belçikalı yıldızın yeni adresini resmen duyurdular.

Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde iyi bir performans göstermek adına kadrosunu güçlendirmeye çalışan Aslan, Youri Tielamans'ı listesine almıştı.

OKAN BURUK AÇIKLAMIŞTI

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, katıldığı bir televizyon programında Youri Tielamans'ı müjdelemişti.Buruk, Joao Felix, Sergio Ramos, Youri Tielemans gibi isimlerin adının geçmesi hakkındaki soruyu yanıtlarken, Tielemans'a da o zaman 'Come to Galatasaray' şeyine başlayalım. Tabii ki önemli oyuncular. Kadronuzda görmek isteyeceğiniz oyuncular ama tabii kolay değil" ifadelerini kullanmıştı.

PREMIER LİG'DE KALDI

Leicester City'den ayrılan Youri Tielemans, Okan Buruk'un da dikkat çektiği şekilde Premier Lig'de kaldı. Belçikalı oyuncu, yeni takımıyla anlaşma sağladı.The Athletic'in özel haberine göre Aston Villa ile Youri Tielemans arasında anlaşma sağlanmış durumdaydı.Oyuncu, sağlık kontrolünden geçti ve sonrasında resmi açıklama yapıldı.

Aston Villa, resmi sitesi üzerinden Youri Tielemans transferini duyurdu.Oyuncuyla sağlanan anlaşmadan duyulan mutluluk ifade edilirken Belçikalı yıldızın Leicester ile olan sözleşmesi tamamlandıktan sonra 1 Temmuz'da Aston Villa oyuncusu olacağı belirtildi.Youri Tielemans bu sezon Leicester City formasıyla 37 maçta forma giydi.

Orta sahanın merkezinde görev yapan futbolcu, oynadığı karşılaşmalarda 4 gol 2 asist kaydetti.Belçika Milli Takımı'yla 58 maça çıkan Tielemans 5 kez fileleri havalandırdı.

Güncellenme Tarihi : 10.6.2023 22:11

İLGİLİ HABERLER