Medya
  • 27.7.2021 10:41

YouTube yeni öneri sistemini başlatıyor

YouTube, 'new to you' adını verdiği yeni bir öneri sistemini hayata geçiriyor. Böylece kullanıcıların karşısına daha önce hiç izlemediği tarzda videolar çıkacak. Bu değişiklikle birlikte yine ilgi çekici içerikler listelenmiş olacak.

Belirli aralıklarla hem masaüstü hem de mobil uygulamalar için güncellemeler yayınlayan YouTube, kullanıcıların karşısına her daim ilgi çekici içerikleri getiriyor. Tabii bu yapılırken de birçok farklı parametre göz önünde bulunduruluyor. İzlenen videolar, beğenilen içerikler ve yorumlar ilk sırada elbette. Ama aslında arka planda kalan ve analiz edilen çok daha fazla veri var.

Durum böyle olunca kullanıcıların karşısına doğrudan ilgili içerikler çıkıyor. Doğal olarak bu sayede videolarda ve YouTube'ta geçirilen süre önemli oranda artıyor.

Daha önce hiç izlenmemiş tarzda videolar gösteriliyor

Platform son olarak 'new to you' olarak isimlendirilen yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu sistem aslında temelde kullanıcıların farklı içerikleri görmesini sağlıyor. Yeni özellikle birlikte daha önce hiç izlenmemiş videolar gösteriliyor. Tabii bu öneriler gösterilirken de yine yapay zeka desteğinden yararlanılıyor. Böylece kullanıcılar daha önce hiç izlemediği fakat ilgisini çekebilecek tarzdaki yeni videolarla karşılaşıyorlar.

YouTube'un 'new to you' sistemini hayata geçirmesinin asıl sebebi, kullanıcıların 'ilgi alanlarının dışında farklı içeriklerin keşfedilmesini sağlamak' şeklinde özetleniyor. Yakın zamanda tüm kullanıcılara açılması bekleniyor.

 

Güncellenme Tarihi : 27.7.2021 10:57

İLGİLİ HABERLER