Gündem
  • 23.12.2022 17:38

Yunan televizyonuna damga vuran sözler: "Biz bittik"

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma Yunanistan'ın korkulu rüyası oldu. Yunan medyasında her geçen gün Türk savunma sanayiindeki gelişmelere ilişkin haberler yer alırken bu kez bir televizyon kanalında endişe gözler önüne serildi. Adeta düşmana korku salan Kızılelma'yı inceleyen Yunan skiper ve yayına aldığı konuğunun sözleri dikkat çekti.

Ege'de uluslararası anlaşmalar ereği silahsız olması gereken adaları silalandıran ve bunu haklı gerekçelere dayandırmaya çalışan Yunanistan'da Türk savunma sanayiinde atılan adımlar mercek altına alındı. Günlerce Tayfun füzesinin analizini yapan Yunan medyasında Kızılelma tanıtıldığı günden beri gündemden düşmüyor...Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, adeta düşmana korku salıyor. Türkiye'nin ilerleyen askeri teknolojisini an bean takip eden Yunan medyasında Kızılelma hazımsızlığı dikkat çekti.

Kızılelma uykularını kaçırdı!  Yunan televizyonuna damga vuran sözler: Biz bittik

Programın konuğu "Türkler propaganda çerçevesinde Kızılelma jetini gösterdiler. Türkiye'nin ilk insansız hayalet uçağı. Ukrayna'dan aldıkları motorla test ediyorlar ve Türk kaynakları başarılı şekilde havalandığını iddia ediyor." ifadelerini kullanırken Yunan spiker daha fazla dayanamadı.

İTİRAF: TÜRKLER TEKNOLOJİNİN ZİRVESİNDE YER ALACAK

"Kalkış yapıp yapmadığını bilmiyoruz" diyen spiker ise Tayfun füzesini tekrar hatırlattı ve "Bunlarla dalga geçmek çok yanlış, Türkiye gelecek yıllarda teknolojnin zirvesinde yer alacak" ifadelerini kullandı.

YAYINA DAMGA VURAN SÖZLER

Yayın sırasında Türkiye'nin yaptığı işlerin çok ciddi olduğu ve ERdoğan'ın da ötesinde olduğu vurgulandı. Bu ilerlemenin Erdoğan'dan önce başladığı sonra da devam edeceği ifade edilirken "Bu kesin bir şey çünkü Türk Savunma Sanayii çok daha gelişmiş durumda ve bizim de onlara rakip geliştirmemiz gerekiyor." itirafı ise yayına damga vurdu.

KIZILELMA ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilme çalışmaları devam eden muharip insansız uçak sistemi BAYRAKTAR KIZILELMA (MİUS), geleceğin muharebe konseptine yön veriyor. Baykar tarafından geliştirilen ve dünyada oyunu değiştiren Bayraktar İHA/SİHA'ların tecrübesiyle yola çıkılarak geliştirme çalışmaları yürütülen muharip insansız uçak sistemi, geleceğin teknolojileriyle donatılarak hizmet edecek.

Güncellenme Tarihi : 24.12.2022 14:07

İLGİLİ HABERLER