LEFKOŞA - Rum ve Yunan hükümetlerinin, Türkiye''nin ''''Kıbrıs Cumhuriyeti''''ni tanımaması konusunu, ''''Rum yönetimi ile Türkiye arasında bir mesele'''' haline getirmek istemediği, bunu ''''AB''nin bir sorunu'''' olarak gösterme taktiğini uygulamalarının beklendiği öne sürüldü.
Fileleftheros gazetesi, konuyla ilgili haberinde, ''''Rum ve Yunan hükümetlerinin gelecek haftalardaki hareket stratejisinin, Türkiye''nin Gümrük Birliği Ek Protokolü ile birlikte yayımladığı ve ''Kıbrıs Cumhuriyeti''ni tanımadığını kaydettiği deklarasyonun ''ortaya çıkardığı meselenin'' bir ''Türk-AB meselesi'' olduğu yönünde olacağını'''' yazdı.
Gazete, edindiği bilgilere dayanarak ''''Rum yönetiminin, bu meseleyi bir Rum-Türk meselesi haline getirmek istemediğini ve bunu öncelikli olarak, AB''nin kurum ve kararlarıyla ilgili ve Yunanistan''ın da sıklıkla dile getirdiği gibi, bir aday ülkenin üye bir ülkeyi tanımamasının yol açtığı siyasi paradoksu içeren bir ''Türk-AB meselesi'' olarak gördüğünü'''' kaydetti.
AB Daimi Temsilciler Konseyi (COREPER) toplantısı ve dışişleri bakanları toplantısı öncesinde, bu hafta Brüksel''de çalışmalar başlayacağına dikkat çeken gazete, bu çalışmalarda ''''çetin bir pazarlık'''' olması ve ''''yoğun çatışma ve gürültülü tartışmalar''''dan sonra 25''lerin tavrının belirlenmesinin beklendiğini belirtti.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:18