Gündem
  • 26.3.2020 23:37

Yurtlarda kalan milyonlarca öğrenci açıklama bekliyor!

Koronavirüs önlemleri kapsamında, üniversiteler eğitim-öğretime ara verdi. Virüsün ortaya çıkmasının ardından okullarının tatil edilmesiyle apar topar yurtlarındaki odalarını terk eden milyonlarca öğrenci ise, odalarında kalan eşyaları için büyük tedirginlik yaşıyor. Yeniakit.com.tr’ye konuşan iki üniversite öğrencisi babası üst düzey bir emniyet yetkilisi, “Binlerce öğrenci eşyalarını almak için yollara çıkmak istiyor. Bizler de çocuklarımızı ikna etmekte zorlanıyoruz. KYK yetkilileri, YÖK ya da ilgili bakanlığımızın yetkililerinden bu konuda bir açıklama bekliyoruz.” dedi.

Emniyet Teşkilatında görevli üst düzey bir yetkili, yeniakit.com.tr’ye yaptığı açıklamada “İki üniversite öğrencisi babasıyım. YÖK, Üniversite eğitimine koronavirüs nedeniyle haklı olarak ara verdi. Çocuklarımız, yurtlara gidip orada bulunan eşyalarını alıp gelmek için planlar yapıyorlar. Aileler olarak, her ne kadar ısrarla gidilmemesi gerektiğini söylesek de yurtlarda bulunan eşyalarının kaybolmasından, zarar görmelerinden endişe ediyorlar.” dedi.

Yetkililerden açıklama bekleniyor

Yurt dışından gelen binlerce vatandaşın KYK yurtlarına yerleştirildiğini ve o yurtlarda kalan öğrencilerin eşylarının akıbetinden endişe ettiklerini dile getiren iki öğrenci velisi baba, “Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Kasapoğlu’nun, YÖK ya da yurtların genel müdürü tarafından öğrencilerin eşyalarının düzenli ve kontrollü bir şekilde muhafaza altına alındığına ilişkin bir açıklama yapmalarının doğru olacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Şehir değiştirmeleri büyük bir risk taşıyor

Türkiye’nin koronavirüsle mücadelede çok kritik bir süreçten geçtiğini ve binlerce öğrencinin yurtlardaki eşyalarını alabilmek için yollara çıkmak istediğine dikkat çeken baba, sözlerini şöyle tamamladı:

“Türkiye’nin dört bir yanında üniversitelere giden öğrenciler var ve bu öğrencilerin büyük bir kısmı da yurtlarda kalıyor. Devletimiz, ‘evde kal’ kampanyası yürütüyor fakat bu öğrencilerin eşyalarına ilişkin herhangi bir bilgilendirme yapılmıyor. Eşyalarını almak için yola çıkıp yurtlardaki eşyalarını almaya gitmeye hazırlanan birçok öğrenci olacaktır. Bu öğrencilerin ikamet ettikleri yerlerden okuduklara şehirlere gitmeleri virüsün yaygınlaşması açısından olumsuz bir durum ortaya koyacaktır. Bu nedenle yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.”

Murathan Seyitoğlu    yeniakit.com.tr

Güncellenme Tarihi : 26.3.2020 22:39

İLGİLİ HABERLER