ZERKAVİ ÖLDÜ, BUSH'A DESTEK ARTTI
WASHINGTON - El Kaide'nin Irak'taki lideri Ebu Musab El Zarkavi'nin öldürülmesinden sonra, ABD Devlet Başkanı George W. Bush'a olan halk desteğinde az da olsa bir artış yaşandığı bildirildi.
USA Today/Gallup kamuoyu araştırmasında, Bush'a olan halk desteğinin yüzde 38 olduğu ve bunun da Zarkavi'nin öldürülmesinden önceki kamuoyu araştırmasının sonuçlarına göre 2 puan yükseldiği ortaya çıktı.
Bush'un politikalarını onaylayanların oranı, Mayıs başında yüzde 31 ile en kötü orana düştükten sonra giderek artıyor. Kamuoyu araştırmasında katılımcıların yüzde 51'i Zarkavi'nin öldürülmesini "büyük başarı" olarak nitelerken, ABD'nin Irak'taki savaşı kazanacağına inananların oranı da Nisan ayındaki yüzde 39'luk orandan yüzde 48'e yükseldi. Aynı şekilde, Irak'ta işlerin iyi gittiğini düşünenlerin oranında da Mart ayında yüzde 38 iken şimdi yüzde 47'ye çıktı. Buna rağmen halkın yüzde 51'i Irak'a Amerikan askeri gönderilmesinin hata olduğunu düşünüyor.