YUSUF ZİYA ERARSLAN
ERZURUM - Kültür eski Bakanı Namık Kemal Zeybek, ''Türk milleti Hakk'ın yarattığı en büyük millettir. Anadolu, kadimden beri türk yurdudur'' dedi.
Erzurum Kongresi'nin 84. yıldönümü nedeniyle Yenişehir Belediyesi'nin düzenlediği ''Türk Tarihi'' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Kültür eski Bakanı Namık Kemal Zeybek, İslam'ın milliyetçiliği yasakladığı yönündeki görüşlere tepki göstererek, ''İslam'da milliyetçilik vardı. Kur'an'da, 'sen milletinin her şeyinden sorumlusun' diye emir buyuruluyor. En büyük Türk milliyetçisi Atatürk'tür. Türk milleti Hakk'ın yarattığı en büyük millettir'' diye konuştu.
Diğer ülkelerin Anadolu'yu kendilerine ait bir yurt olarak göstermeye çalıştıklarını vurgulayan Namık Kemal Zeybek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Yazıyı bulanlar Sümerler'dir ve Sümerler Mezopotamya ve Anadolu'da yaşamışlardır. Atatürk, Sümerler'in Türk olduğunu söylemiştir. Bugün elimizdeki deliller Sümerler'in Türk olduğunu ispatlıyor. Tarih, Türkler'le başlar. Türkler, Anadolu'ya 1071 Malazgirt Savaşı'yla girmemişlerdir. Malazgirt'te yurtlarını korumak için savaşmışlardır. Anadolu, kadimden beri Türk yurdudur. Kanuni döneminde yeryüzünde Osmanlı'ya tabi olmayan tek bir devlet bile yoktur.''
Türkiye'de İngilizce eğitimin hızla yaygınlaşmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Zeybek, ''Türkçe bilim değildir diyenlerin dilini çıkarıp kulağına sokmak gerekir'' dedi.
Konferansa Erzurum Valisi Mustafa Malay, Büyükşehir Belediye Başkanı Mahmut Uykusuz, Emniyet Müdürü Vadi Çiçekli, Yenişehir Belediye Başkanı İsmail Hakkı Asiltürk, Kazım Karabekir Belediye Başkanı Lütfü Koç ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:23