Yaşam
  • 28.2.2005 14:38

ZİNAYI GENELEVDE YAPMANIN GÜNAHI DAHA MI AZ!


Gerçek İslam

'Zina yapmayacağım' diye tövbe ettim. Ancak bozdum. Ne yapmalıyım?

CEVAP: Yine tövbe edeceksiniz. İşlediğiniz günahın büyüklüğünü düşüneceksiniz, tövbenizin kabulü için sadaka vereceksiniz. Bekar iseniz evlenmeye bakacaksınız. Evli iken zinaya gitmiş iseniz günahınız çok daha büyüktür. Eğer evli bir bayan ile gayri meşru bir ilişkiye girmiş iseniz günahınız çok çok daha büyüktür.
Para karşılığı genelev gibi bir yere gidip ilişkiye girmiş iseniz, bunun günahı elbette daha hafiftir. Sonuç olarak siz tövbe etmelisiniz, o türlü çirkinliklerden uzaklaşıp tertemiz bir insan olmalısınız. Zina, aileyi yıkar, ahlı yıkar, topluma zarar verir, insan haklarını çiğneme anlamı taşır. Zina, bütün dinlerde büyük suç ve büyük günah sayılmıştır.
Unutmayalım, samimiyetle tövbe eden herkesi Yüce Allah affeder.

***
3 yıldır kaza namazı kılıyorum. Borcum kalmadı. Vitir namazı salatını kılmalı mıyım?

CEVAP: "Vitir namazının salatı" diye bir şey yoktur. Vitir namazı yerine "Salatı vitir" diyorlar. Bu doğrudan vitir namazı demektir. Ayrı bir şey değildir. Vitir namazı, "Tek veya üç rekatlı namaz" demek, yatsı namazının bitişinden hemen sonra kılınır.
Hanefi Mezhebi'ne göre vaciptir, zamanında kılınmamışsa kaza edilmesi lazımdır. Diğer mezheplere göre sünnet bir namazdır. Kazası gerekmez. Esasen namazları kaza etmek de Kur'an-ı Kerim'de yoktur. İctihada dayalı bir hükümdür.

***


Kocam öldü. Eşimin ailesi beni hiç sevmezdi. Çocuğu onlara gösterdiğim zaman benden soğutuyorlar. Ben de artık göstermiyorum. Yaptığım günah mı?

CEVAP: Büyükanne ve büyükbabaların torunlarını görmeleri haklarıdır. Bu çocuğun da hakkıdır. Bu, çocukta ruhsal yönden çok büyük fayda sağlar. Onların çocuğa annelerini karalamaları hem yanlış, hem de çok günahtır. Çocuğun psikolojisini bozar, çocuğa da size de büyük zarar verir.
Yapılacak iş şu: Büyükanne ve büyükbabadan birine telefon açın ve durumu anlatın, "Beni çocuğumu karalamanız çocuğumun psikolojisini bozuyor, bana da zarar veriyor. Eğer bu karalamaya devam ederseniz çocuğu size gösteremem" deyin. Böylece onları uyarın, denemeler yapın. Göreceksiniz ki onlar bunu anlayacaklar ve sorun da kalmayacaktır.

(TAKVİM)

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:11

İLGİLİ HABERLER