Gündem
  • 30.4.2013 08:10

“Kürt halkının PKK’dan soracağı hesaplar var”

Terör örgütü PKK’nın 8 Mayıs itibariyle çekilmeye başlayacağını açıklarken, silah bırakmaları için Öcalan’ın serbest bırakılması gibi şartlar ileri sürmesi tartışılıyor.
Bu arada Kürt kökenli siyasetçilerin 13 Mayıs’ta Çanakkale’den Van’a düzenlenmesini planladıkları, ‘Benim Adıma Kan Dökme! Silah Bırak!’ yürüyüşü de ertelendi.

‘BENİM ADIMA KAN DÖKME! SİLAH BIRAK!’

Yürüyüşü düzenleyecek olan Selam Anadolu Bilimsel Araştırmalar Derneği Başkanı Galip İlhaner, planladıkları yürüyüşün kamuoyunda karşılığı olan ve bugünkü akil insanlar heyetine benzer bir amaca matuf olduğunu, gelişmeler üzerine yürüyüşü ertelediklerini açıkladı.
İlhaner yaptığı açıklamada, “PKK’nın çekilme kararını açıklamasının silah bırakma sürecini geciktirmemesini ümit ediyoruz.” mesajı verdi.

“PKK KENDİSİNİ TASFİYE ETMELİDİR”

“Çözüm Süreci” olarak isimlendirilen sürecin çok yönlü saboteye müsait olduğunun altını çizen İlhaner, “Kürt Halkı olarak sürecin saboteye uğramasına izin vermemeliyiz” dedi. İlhaner ayrıca şu çarpıcı mesajları verdi: “PKK’nın demokratikleşme adımlarını beklemeden silah bırakması gerekmektedir. PKK, ön şartsız olarak biran önce kendi kendisini tasfiye etmelidir.”

ÖCALAN İÇİN...

“Öcalan bir melek değildir. Melek muamelesi de görmemelidir. Öcalan için en güvenli yer İmralı’dır. Öcalan’ın serbest kalmasını istemek, ‘silahlar susmasın, kan akmaya devam etsin’ demektir. Başta Öcalan olmak üzere herkes bu konuda duyarlı olmalıdır. Sonuçta 50 bin kişinin ölümündeki en büyük sorumludur Öcalan.”

“STATÜMÜZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLIĞIDIR”

“Kürt’lere statü talebi Kürtler arasında da bir iç savaş demektir. Statümüz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. Etnik özerklik, etnik federasyon Türkiye’yi bölünmeye götürür. Bizim 1994 yılından beri savunduğumuz önerimiz sebep asabiyeti olarak ve bir üst kimlik olarak ‘Anadolu Milleti’dir. Fakat Kürt Halkı etnisiteden arındırılmış bir Türk üst kimliğine karşı değildir. Türk üst kimliği de aslına rücu etmelidir yani etnisiteden arındırılmalıdır. Ayrıca Almanya’da Alman, Amerika’da Amerikan vatandaşı olan kişilerin bu durum zoruna gitmeden Türkiye’de Kürtçülük yapmalarını kabul etmiyoruz.”

“PKK SİLAH BIRAKMALI”

“Yurtiçinde bulunan PKK elemanları sınır dışına çıkmak yerine, kendilerine en yakın karakola gidip silah bırakmalıdırlar. Bu şekilde barış süreci daha sorunsuz yürüyecektir. PKK’nın yapması gereken bir şey daha vardır; o da, öncelikli olarak kadın ve çocuk yaştaki elemanlarını serbest bırakmasıdır.”

“KÜRT HALKININ PKK’DAN SORACAĞI HESAPLAR VAR”

“Yıllardır, ‘PKK olmasaydı çok ezilirdiniz’ edebiyatı yapıla gelmekte ve Kürt Halkı’nın bir bölümü eski Türkiye’de yaşamış olduğu travmaların da etkisiyle buna inanmaktadır. PKK olmasaydı, bugün Kürtler savundukları haklarının çok önemli bir bölümüne merhum Özal döneminde sahip olabilirdi. Bunca kan akmayabilirdi. PKK sayesinde, Kürt Halkı için olumlu manada gerçekleşmiş olan hiç bir şey yoktur. Binlerce faili meçhul PKK yüzünden olmuştur. 40 binin üzerinde insanımızı PKK yüzünden kaybetmişiz. Milyonun üzerinde insanımız PKK yüzünden, yerinden, yurdundan göç etmek zorunda kalmıştır ve perişan olmuştur. Binlerce çocuk, binlerce kadın, binlerce genç Kürt evladı, PKK yüzünden hapislerde ve mağaralarda çürümektedir. Artık PKK olmasaydı, edebiyatının sonu gelmiştir. Kürt Halkı’nın PKK’ya hiçbir borcu yoktur. Tam tersine; Kürt Halkı’nın PKK’dan alacağı vardır. Kürt Halkı’nın PKK’dan alacağı evlatları vardır. Kürt Halkı’nın; PKK’dan hesabını soracağı, iç infazlarda öldürülen 15 binin üzerinde Kürt çocuğunun dosyanın hesabı vardır. Kürt Halkı’nın; PKK’dan hesabını soracağı, kandırılmış, aldatılmış, kişiliksizleştirilmeye ve kardeşlerine düşman edilmeye çalışılan bir halkın hesabının sorulması vardır.”

yeniakit

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:46

İLGİLİ HABERLER