Gündem
  • 8.8.2009 11:20

10 YENİ HELİKOPTER AMBULANS GELİYOR

ANKARA - Hava ambulans filosunu genişletme çalışmalarını sürdüren Sağlık Bakanlığınca Çanakkale, Bursa, Afyonkarahisar, Konya, Adana, Samsun, Trabzon ve Van'da da helikopter ambulanslarıyla hizmet verilecek.
1 Eylüle kadar gelmesi planlanan 10 yeni helikopter ambulansla birlikte Sağlık Bakanlığının hava ambulansı sayısı 17'ye çıkacak.
Halen Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Kayseri, Erzurum ve Diyarbakır'da birer helikopter ambulans hizmet veriyor.
Birer hava ambulansının daha hizmete gireceği Ankara ve İstanbul'da ise helikopter ambulans sayısı 2'ye çıkacak.
İlk kez 28 Ekim 2008'de hizmete sunulan ve o tarihten bu yana 2 bin 138 saat havada kalan helikopter ambulanslarla bugüne kadar bin 209 acil hasta sağlık kurumlarına taşındı.
Ambulans helikopterlerle bugüne kadar çığ düşmesi ve trafik kazalarında, kalp damar, solunum, sindirim ve sinir sistemi hastalıklarında, travmalarda, hamile ve yeni doğanların sağlık kurumlarına naklinde acil sağlık hizmeti sunuldu.
En çok Ankara'nın Beypazarı (73) ile Şereflikoçhisar (41), İstanbul'un Şile (37), İzmir'in Bergama (46) ve Antalya'nın Finike (35) ilçelerinde hasta taşındı.
Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seraceddin Çom, 2 ambulans uçak alınmasının da planlandığını belirterek, bunun için ihale aşamasının halen devam ettiğini kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:52

İLGİLİ HABERLER