Yaşam
  • 11.5.2004 00:31

14 YAŞINDAKİ KIZ KENDİSİNE TECAVÜZ EDEN ENEŞTESİYLE EVLENDİ

Samsun'da ablasının beraber yaşadığı kişi tarafından tecavüze uğradığı iddia edilen genç kız, duruşmadaki ifadesinde, ''Ablamı düşündüğüm için yaşımı büyültüp eniştemle evlendim'' diye ifade verdi.
Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Kadıköy Mahallesi'nde yaklaşık 2 yıl önce, birlikte yaşadığı kişinin kardeşine bir kaç kez tecavüz ettiği iddia edilen İsa İ'nin (26) yargılanmasına devam edildi.

Tutuksuz sanık İsa İ'nin katılmadığı duruşmada, mağdur T.C. (14), ifadesinde, yaşını büyülterek sanıkla evlendiğini, ablasını düşünerek böyle bir nikaha razı olduğunu söyledi.
Mağdur T.C, ''Eniştem bana birkaç kez tecavüz etmişti. Durumu aileme söyleyince bana, 'Eğer duyulursa ablan da hapse girer rezil oluruz. Onun için nikah kıyılsın' dediler. Ben de ablamı düşündüğüm için yaşımı büyütüp eniştemle evlendim'' diye ifade verdi.

Bu arada duruşma hakiminin sorusu üzerine, yaklaşık 1.5 ay önce evlendiği İsa İ. ile ablasının halen beraber yaşadığını söyleyen T.C, ''Zaten 3 ay sonra boşanmak üzere formalite olarak resmi nikah kıymıştık'' dedi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayıerteledi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:11

İLGİLİ HABERLER